ČLAN LEVIJATANA UPAO U BUNAR PRILIKOM SPASAVANJA PSA: Hitna pomoć odmah dojurila
Levijatan, Foto: Facebook/printscreen

UŽAs

ČLAN LEVIJATANA UPAO U BUNAR PRILIKOM SPASAVANJA PSA: Hitna pomoć odmah dojurila

Sa društvenih mereža smo saznali da je još jedna osoba, koja verovatno nije član Levijatana, naknadno pristupila spasavanju sa znatno boljom ličnom zaštitnom opremom

Objavljeno: 11:00h

Obaveštavamo vas da je zbog nestručnog spasavanja psa, sinoć (7.5.2021), član Levijatana upao u bunar u Ritopeku pored Beograda i spasen je akcijom beogradske vatrogasne ekipe s dubine od oko 20 metara. Vatrogasci su nam oko 23 sata saopštili da je članu Levijatana puklo uže u pokušaju da se spusti i izvuče psa sa dna bunara. Takođe su nam saopštili da su u prvom trenutku uočili povredu noge, ali je Hitna pomoć preuzela povređenog i odvela ga na dalje lečenje, tako da samo u Hitnoj pomoći znaju pravu listu povreda. Nadamo se da je povređeni sada dobro i da će njegove traume proći bez trajnih posledica.

Sa društvenih mereža smo saznali da je još jedna osoba, koja verovatno nije član Levijatana, naknadno pristupila spasavanju sa znatno boljom ličnom zaštitnom opremom i po svemu sudeći uspela, bez žrtava, da završi akciju. Takođe, nemamo informaciju o tome koliko je pasa bilo na dnu bunara, s kakvim posledicama su izvađeni, i da li je osoba koja je pala u bunar možda prilikom tog pada dodatno povredila nekog psa. Šta je ovome prethodilo i zašto mi kao udruženje sada prvi put obaveštavamo javnost o nekim aktivnostima Levijatana? Javnost s pravom može da pita: Ako Levijatan već godinama napada ARS, zašto se ARS nije ranije oglasio nego tek sad? U praksi smo uvideli da Levijatan, kada god čuje da je na neku akciju spasavanja životinja pozvan ARS, žuri na lice mesta, da takvu situaciju brže-bolje iskoristi da bi na društvenim mrežama pokazao kako ARS neće da se odazove na ovakva spasavanja, a da su oni za to uvek spremni. Takva obmanjivanja građana i lažne optužbe na račun ARS-a vrte se na njihovom repertoaru svakodnevno već godinama, uprkos tome što je ovo prvi put da mi pišemo o njima. Ničim prethodno nije izazvana mržnja Levijatana prema ARS-u u okvirima delovanja udruženja ARS.

Bonus video:

03:25

Pogledajte ujed čoveka na psu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.