"Hilton" prvi omogućio zaposlenima vakcinaciju na radnom mestu: Ne štitimo samo naše radnike, već i sve goste!
Vakcinacija, Foto: Aleksandra Čolić

bravo

"Hilton" prvi omogućio zaposlenima vakcinaciju na radnom mestu: Ne štitimo samo naše radnike, već i sve goste!

Hotel "Hilton Belgrade" prvi je hotel u Srbiji koji je svojim zaposlenima omogućio vakcinaciju

Objavljeno:

U beogradskom hotelu "Hilton" danas je u saradnji sa Gradom Beogradom organizovana vakcinacija zaposlenih u cilju zaštite radnika u ugostiteljsko-turističkom sektoru, koji su svakodnevno u neposrednom kontaktu sa velikim brojem ljudi.

Hotel "Hilton Belgrade" prvi je hotel u Srbiji koji je svojim zaposlenima omogućio vakcinaciju na samom radnom mestu, a Aleksandar Vasilijević, generalni direktor, kaže za "Blic" da su posebno ponosni na tu činjenicu budući da na taj način ne doprinose samo zdravlju i zaštiti svojih radnika već i svojih gostiju, ali i opšte populacije.

- Menadžment i zaposleni našeg hotela prepoznali su važnost prioritetne vakcinacije zaposlenih u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, tako da smo omogućili našim zaposlenima da na svom radnom mestu izvrše imunizaciju i zaštite svoje zdravlje. Time smo postali prvi hotel u Srbiji koji je zahvaljujući ovakvom organizovanom pristupu doprineo zdravstvenoj zaštiti i naših zaposlenih i naših gostiju, koji će se osećati bezbedno znajući da borave u hotelu koji je uz poštovanje svih dosadašnjih epidemioloških mera, protokola i Hiltonovog programa “CleanStay”, preduzeo i dodatne mere zdravstvene zaštite - istakao je Vasilijević.

Mogućnost da se vakcinišu na radnom mestu iskoristili su oni zaposleni koji dosad nisu vakcinisani, a kako ističe Vasilijević, ovom akcijom broj imunizovanih hotelskih radnika u ugostiteljstvu popeo se na 88 procenata, što će omogućiti brži povratak u normalne tokove života i rada.

- Veoma sam srećan i zahvalan što nam je menadžment hotela omogućio da se vakcinišemo na radnom mestu. Važno je da se svi osećamo bezbedno na mestu gde radimo, kako mi radnici, tako i svi naši gosti s kojima smo svakodnevno u kontaktu. Nadam se da će što veći broj ugostiteljskih radnika vakcinisati jer jedino tako ćemo što pre vratiti u normalu našu granu industrije koja je bila pod velikim udarom pandemije - rekao je radnik Milan Simić.

Sa tim se slaže i Vasilijević koji napominje da već za godinu dana Beograd može postati vodeća destinacija za kongresni turizam.

- Što više zaposlenih u ugostiteljsko-turističkom sektoru bude vakcinisano, izvesnije je da će Beograd za godinu dana biti jedna od vodećih destinacija za kongresni turizam. Izuzetno je važno da većina zaposlenih u ovom sektoru bude već vakcinisana u momentu kada protokoli o organizovanju kongresa i sajmova budu usvojeni, što će u velikoj meri doprineti bržem oporavku ove delatnosti koja je usled pandemije koronavirusa naročito ekonomski ugrožena - rekao je Vasilijević.

Brigom o svojim radnicima, hotel "Hilton" brine i o svojim gostima i posetiocima i pored ove akcije, hotel nastavlja da strogo poštuje sve propisane mere zaštite javnog zdravlja.

Bonus video:

04:11

Sremska Mitrovica na korak od ostvarenja kolektivnog imuniteta

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.