MALI PETAR JE DOBIO BITKU NA VELIKI PRAZNIK: Uspešno je operisan, borba sa sarkomom se nastavlja!
Petar Mićić, Foto: Printscreen/Budihuman

divne vesti

MALI PETAR JE DOBIO BITKU NA VELIKI PRAZNIK: Uspešno je operisan, borba sa sarkomom se nastavlja!

Imamo lepe vesti za vas

Objavljeno:

Dečak Petar Mićić (10) uspešno je operisan u Štutgartu.

- Imamo lepe vesti za vas! Naš Peki je danas uspešno operisan. Sve je proteklo u najboljem redu. Operacija je trajala četiri sata. Peki se oseća odlično. Nastavljamo dalje da se borimo do konačne pobede. Sve vas puno voli i pozdravlja naš brat, junak, šampion, pobednik... Peki. Hvala gospodu Bogu i svetom Georgiju za ovako lepe vesti - oglasili su se na Instagram stranici "sviuzpetramicica".

Petar je rođen 4. oktobra 2010. godine u Kragujevcu. Dobio je veoma tešku dijagnozu - zloćudni rak (sarkom u levoj nozi) koji se širio velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece u milion.

Bolnica za lečenje sarkoma kod dece, u Štutgartu je pristala da Petar tamo nastavi lečenje.

On je prethodno obavio više ciklusa hemoterapije.

- Uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi i izuzetnih stručnjaka bolnice Olga Hospital, svi verujemo da će se kući vratiti srećan, radostan i zdrav. Petru sada najviše nedostaju njegova braća Aleksa i Luka kao i njegov Kragujevac i njegovi drugari iz četvrtog razreda OŠ Jovan Popović - navedeno je u jednoj ranijoj objavi na instagramu.

Novac za Petrovo lečenje prikupljen je krajem februara. Za samo tri dana, u rekordnom roku, skupljeno je 150 hiljada evra.

- Zahvaljujemo se najpre Bogu, a onda i Aleksandru Šapiću i Fondaciji Budi human. Hvala svim humanim ljudima koji su za neverovatno kratak vremenski period pomogli da se prikupi novac za našeg sina. Srbi su najbolji narod, narod koji ima dušu, emociju - ispričao je ranije za Telegraf Petrov otac Goran Mićić.

Kako je tada istakao, Srbi su najsložniji u nevolji, što se i na primeru njegovog bolesnog sina pokazalo.

Bonus video:

00:43

Savetnica ministra Ana Jović o svim detaljima vezanim za novčanu pomoć države

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.