PODIGNUT SPOMENIK MILOŠU ĆIRKOVIĆU: Danas je svečano otkriven!
Ilustracija, Foto: Printscreen Twitter

u čast nesebične žrtve

PODIGNUT SPOMENIK MILOŠU ĆIRKOVIĆU: Danas je svečano otkriven!

Kako se navodi u saopštenju JP "Srbijašume", Braunović je objasnio zašto je spomenik Milošu Ćirkoviću podignut baš na tom mestu

Objavljeno:

Spomenik šumaru heroju Milošu Ćirkoviću otkriven je danas u mestu Čitluk, na samoj obali Drine. Spomenik je otkriven povodom obeležavanja 22 godine od herojske pogibije Miloša Ćirkovića i njegovih kolega šumara na Kosovu i Metohiji i u čast njihove nesebične žrtve za odbranu Srbije.

Spomenik je podiglo udruženje "Naša Drina", a svečano su ga otkrili generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Veljko Odalović i v.d. direktor JP "Srbijašume" Igor Braunović, ujedno i predsednik udruženja "Naša Drina".

Kako se navodi u saopštenju JP "Srbijašume", Braunović je objasnio zašto je spomenik Milošu Ćirkoviću podignut baš na tom mestu.

"Ovaj prvi spomenik Milošu Ćirkoviću nalazi se kraj prelepe naše Drine, reke koju mi Srbi smatramo kičmom srpskoga naroda, iako u poslednje vreme mnogi svetski prevaranti i hoštapleri pokušavaju da nam drže časove anatomije. Moramo im reći da kičma ne može biti nigde drugo nego po sredini, kao što i srce naše ne može biti nigde drugo no tamo gde ga je Miloš ostavio. Da nas seća i da nikada ne zaboravimo, i da svaki od vas, braćo moja šumari, bude Miloš, kao što je i dosad bio. Da nosi ime Miloševo i srce Miloševo i da čuva svaku stopu i svaki pedalj ove zemlje, jer drugu nemamo. Da čuva pluća srpskog naroda, što je zadatak nas srpskih šumara", rekao je između ostalog Braunović.

Spomenik u duborezu je napravio Bojan Grujić, a nakon otkrivanja osveštali su ga sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.