ATOMSKA BANJA MELEM ZA DUŠU! Ova destinacija privlači MNOGE TURISTE, a tek da čujete ŠTA SVE LEČI (FOTO)
Čačak, Atomska banja, Foto: Rina

turizam

ATOMSKA BANJA MELEM ZA DUŠU! Ova destinacija privlači MNOGE TURISTE, a tek da čujete ŠTA SVE LEČI (FOTO)

Sve je veći broj i domaćih gostiju koji dolaze u Atomsku banju Gornja Trepča, a tome su doprineli i vaučeri Ministarstva turizma za subvencionisani odmor

Objavljeno:

Prirodne lepote Gornje Trepče i izvori cezujumske i litijumske vode dovoljni su razlozi da i ove sezone gosti iz Rusije budu među najbrojnijima. Vjačislav Iljin poslednjih pet godina je dva puta godišnje u Atomskoj banji.

„Od kako je sinu ustanovljena multipla skelroza, dolazimo ovde na rehabilitaciju. Klima je odlična, ali je lekovita voda zaista ta koja zaustavlja bolest, kaže Vjačislav i dodaje da mu posebno prija gostoprimstvo srpskog naroda.

Čačak, Atomska banja
foto: Rina

Među gostima je i Ajrat kome je ustanovljena multipla skleroza i kompanija u kojoj radi poslala ga je na rehabilitaciju.

„Moja kompanija mi je sve uplatila, na meni je bilo da odaberem gde ću doći i ja sam odabrao Gornju Trepču i Atomsku banju. Nisam pogrešio, multipla skelroza se ne leči, ali se na ovaj način uspešno zaustavlja, kaže Ajrat.

Čačak, Atomska banja
foto: Rina

Sve je veći broj i domaćih gostiju koji dolaze u Atomsku banju Gornja Trepča, a tome su doprineli i vaučeri Ministarstva turizma za subvencionisani odmor.

„Vaučeri se ove godine izuzetno koriste, oko 2.000 rezervacija u prvom turnusu, a krajem februara podeljena je količina od 20.000 vaučera, tako da kod nas telefoni ne prestaju da zvone, kaže Nenad Mladenović, direktor marketinga.

Nenad Mladenović
foto: Rina

Epidemijske mere strogo se poštuju, a ono što se promenilo jeste činjenica da je većina gostiju, oko 80 odsto vakcinisano.

„Moram pohvaliti stariju populaciju koja je zaista shvatila značaj imunizacije tako da je većina primila obe doze vakcine. Još uvek je obavezan pi si ar test za strance, dodaje dr Lidija Bursać, direktorka Specijalne bolnice Atomska banja Gornja Trepča.

Pored lekovitih izvora cezijumske i litijumske vode, tradicionalnog načina lečenja spojenog sa savremenom medicinom i najsavremenijim aparatima poslednje tehnologije, ono što banju čini jedinstvenom jeste temperatura vode od 29 stepeni koja omogućava rehabilitaciju i kardiovaskularnih bolesnika, dodaje dr Bursać.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.