ISPOVEST MUŠKARCA KOJI JE PRIMIO KINESKU VAKCINU: Ima misteriozne simptome, ali kaže da bi se opet vakcinisao!
Vakcinacija, Foto: Profimedia

zbunjeno

ISPOVEST MUŠKARCA KOJI JE PRIMIO KINESKU VAKCINU: Ima misteriozne simptome, ali kaže da bi se opet vakcinisao!

Još među prvima sam hteo da se vakcinišem

Objavljeno:

"Da li ste prehlađeni? Da li Vas boli grlo? Odgovaram da sam zdrav i da sam spreman. Vakcinu mi daje sestra u levu ruku, istu u koju sam primio i prvu vakcinu. Sedeo sam 15 minuta, kao i prvi put po protokolu, izašao i otišao kući. Sve je bilo u redu, a onda..."

Ovako za "Blic" počinje ispovest I.V. koji se vakcinisao kineskom Sinofarm vakcinom, a nakon toga se susreo sa čudnim nus-pojavama, koje su u najmanju ruku neuobičajene za ovu vakcinu i koje nisu nestale ni dan danas.

- Još među prvima sam hteo da se vakcinišem. Vratili su me prvi put sa Sajma posle uredne prijave, pošto sam nekada davno pre 15 godine imao reakciju na penicilin. Nije bio penicilinski šok, nije bila anafilaktička reakcija, već ja posle 15 godina saznajem da je bila anksioznost kao posledica toga što pre injekcije ništa nisam jeo, što mi mi je rekla doktorka i savetovala mi da bi da primim kinesku, Sinofarm vakcinu - navodi naš sagovornik.

"Budim se u petak ujutru...."

I.V. dalje navodi da je nakon razgovora sa doktorkom prihvatio kinesku vakcinu kao jedini izlaz iz pandemije, te da je nakon primljene prve doze sve bilo u najboljem redu.

- Bol na mestu uboda trajao je jedan dan. Najnormalnije sam se osećao. 21. dan od prve doze sam naravno otišao u Dom zdravlja na zakazanu drugu. Poziv je uredno stigao dva dana ranije sa terminom kada da treba da se javim - priča sagovornik "Blica".

On objašnjava da se sve to bilo u sredu, da mu je i dan kasnije bilo sve sadvim normalno, te da ga ni mesto uboda nije bolelo kao prvi put. Ipak, stvari se dva dana nakon druge doze naglo menjaju.

- Budim se u petak ujutru i osećam bol u pazuhu, leve ruke. Pomislim, ok, proći će, možda sam nezgodno spavao. Subota, nedelja... ništa se ne menja. Boli,kod pazuha i pojavljuje se blag otok. Sačekao sam do srede. Ne prolazi. Nikakve druge simptome nemam sem toga - objašnjava detaljno I.V. kako je sve izgledalo i dodaje da je nakon toga odlučio da pregleda krvnu sliku.

Nalazi su stigli vrlo brzo i sve je bilo unajboljem redu - sedimentacija, crp, ništa nije ukazivalo na problem.

Svi nalazi su bili uredni

- Ali ipak mene ta ruka u pazuhu jako boli. Blaži otok i kada držim ruku uz telo i hodam, sedite, osećam neku nelagodu. Zakažem kod lekara, ultrazvuk aksila, iliti pazušnih jama. Odem na zakazan termin kod lekara, radiologa i posle pnekoliko minuta pregleda doktor kaže: Da, imate uvećana dva limfna čvora. Verovatno je od vakcine, pošto je na toj strani tela. Hoće to od vakcine, ali nisam čuo da hoće od kineske jer je ona najblaža od svih - prepričava naš sagovornik doktorove reči.

I.V. kaže da je očekivao da će se to smiriti, ali još 10 dana je prošlo, poboljšanja nije bilo ni na vidiku. Nakon ponovnog odlaska lekaru, ovog puta kod lekara opšte prakse, dobija utešne reči da će se to smiriti, te dobija dve kutije antibiotika.

- Pijem lekove. Ništa bolje nije. Isti otok, isti bol. Nakon ispijenih lekova, lekri me šalju da snimim pluća. Sva sreća u domu zdravlja postoji i rengen koji nije samo za kovid pacijente. Odmah mi urade rentgen, nalaz odličan, nemam nikakvih promena. Vraćam se u dom zdravlja gde konstatuje da je sve u redu i razmišlja gde da me pošalje dalje. Izbor doktorke je infektivna - priča dalje.

Ipak, iako je dobio uput, naš sagovornik nije otišao, jer, kako naglašava nije kovid pozitivan, pa je njegova dalja odluka da nastavi da obiđe sve lekare u gradu pre kako bi dobio dijagnozu i pomoć pre nego što eventualno poseti Infektivnu.

"Opet bih isto učinio"

- Po pravilu doktorka je trebalo da prijavi neželjenu reakciju na vakcinu. Nije prijavila ni institutu Batut kome to treba da se prijavi, a možda bi tamo neko znao sta da se radi u ovakvim situacijama. Prošle su četiri nedelje od tada. I dalje osećam da su mi uvećane limfne zlezde. I dalje osećam bol. I dalje moram sam da vidim sta ću i kako ću i gde ću - zaključuje priču naš sagovornik.

Ipak, na kraju on ima poruku za sve.

- Svakako, vakcinisan sam i opet bih to isto učinio. Nisam hteo da se zarazim koronom i izdrzao sam toliko, godinu dana pandemije bez zaraze i presrećan sto sam se vakcinisao. Neću vam ništa drugo savetovati osim da se vakcinišete. Vakcnišite se i zaštitite od virusa koji nije naivan. Ali voleo bih da za ljude sa neželjenim reakcijama posle vakcinacije postoji neko kome možemo da se javimo, ako je država vec ovakvu stvar veliku i dobru uradila sa vakcinama - jasan je I.V.

Bonus video:

02:29

Ubrzana masovna vakcinacija u Subotici

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.