NAJHUMANIJI KONKURS ZA ANĐELU U KOME UČESTVUJU DECA: Nacrtajte nešto i pomozite predivnoj devojčici da ŽIVI! FOTO
Zajedno za Anđelu, Foto: Ilustracija/Aleksandra Čolić

347 na 3030

NAJHUMANIJI KONKURS ZA ANĐELU U KOME UČESTVUJU DECA: Nacrtajte nešto i pomozite predivnoj devojčici da ŽIVI! FOTO

Odazovite se konkuru, budite humani!

Objavljeno:

Na Fejsbuk stranici “I Anđela se bori za život” objavljen je konkurs u kome učestvuju deca, a koji ima za svrhu da podrži malu Anđelu i pomogne joj da živi.

"Draga deco, roditelji, dragi drugari,

Pozivamo vas da se pridružite humanitarnom konkursu za Anđelu. Nacrtajte, obojite i srećom ukrasite vaš crtež i pošaljite ga na facebook grupu “I Anđela se bori za život”. Pokažite svoj talenat i humanost, zabavite se i pomozite Anđeli! Na facebook stranici “I Anđela se bori za život” svi pristigli radovi će biti objavljeni i za njih će se glasati lajkovima (na sedmičnom nivou). Tri rada, iz tri kategorije (do 6 godina, od 6-10godina i 10+) sa najviše lajkova će osvojiti lepe nagrade.

Ukoliko se prepozna i neki sponzor koji bi podrzao sve to dobrodošao je!? Srećno svima i budimo humani!"

Anđela Dimitrijević
foto: Privatna arhiva

Dragi ljudi, Anđela vas poziva da se odazovete konkursu koji njoj mnogo znači. Zabavićete se, neće vam oduzeti mnogo vremena a Anđeli će neizmerno značiti.

Podsećamo, Anđela je devojčica kojoj je sa tri godine dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija, tip 2. Radi se o vrlo opakoj i progresivnoj bolesti koja može da dovede do najgoreg ishoda.

Od 2014. godine Anđela je u invalidskim kolicima a za njeno lečenje u inostranstvu neophodne su ogromne svote novca. Ona je sada učenica sedmog razreda Osnovne škole "Vojvoda Stepa" u Kumodražu.

Andjela, Apel za pomoć, Za Anđelu, Za Anđelu Dimitrijević, Anđela Dimitrijević, Budi human
foto: Aleksandra Čolić

S obzirom na to da je Anđela u fazi rasta i razvoja, došlo je do velike skolioze, krivljenja kičme. Mišići su joj jako slabi i pošto su joj bila ugrožena i pluća i disajni organi, mala heroina je 2019. godine imala operaciju kičme, što je na neki način pomoglo da se njena pluća rasterete i da ima bolji protok kiseonika.

Ono što je najgore i najparadoksalnije od svega je da lek spinraza, koji je neophodan da Anđela preživi, postoji u Srbiji, i do sad ga je dobilo više od 30 ljudi. Lek se u Americi pojavio 2016. godine, a u našu zemlju je stigao dve godine kasnije. Pitanje je po kom kriterijumu je vršena selekcija i zbog čega mala Anđela još nije dobila svoju šansu za nastavak borbe i šansu za bolje sutra. Odgovor na to pitanje nije imala ni mama Svetlana.

Andjela, Apel za pomoć, Za Anđelu, Za Anđelu Dimitrijević, Anđela Dimitrijević, Budi human
foto: Aleksandra Čolić

Anđelini roditelji su za ovih 11 godina obišli sve moguće institucije, obratili se svim mogućim ljudima, međutim, odgovora i dalje nema. Zamislite samo kako izgleda život sa spoznajom da postoji lek koji bi vaše dete izlečilo, ali ga iz nepoznatog razloga nije dobilo.

S obzirom na to da mala Anđela nije u rođenoj zemlji uspela da dobije lek koji je u ovom trenutku ključan, pitali smo Svetlanu koliko bi koštalo lečenje u Americi. Cifre su nas zabezeknule. Jedna ampula leka spinraze košta 90.000 evra, a njoj bi u toku godine trebalo šest ampula što znači da je potrebno 540.000 evra, plus troškovi lečenja, bolnice i svega ostalog što iziskuje mnogo novca.

Svim srcem uz Anđelu!

Pomozimo ovoj divnoj devojčici!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 347 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human347 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-480639-64

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002241.4

Andjela, Apel za pomoć, Za Anđelu, Za Anđelu Dimitrijević, Anđela Dimitrijević, Budi human
foto: Aleksandra Čolić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.