SKLONITE SE SA ULICE, ČEKA NAS PEŠČANA KIŠA! Poznati meteorolog upravo je rekao svoje
Kiša, Foto: Privatna arhiva

PEŠČANA KIŠA STIŽE

SKLONITE SE SA ULICE, ČEKA NAS PEŠČANA KIŠA! Poznati meteorolog upravo je rekao svoje

Meteorolog navodi da je maksimalna temperatura juče prvi put ove godine dostigla 30°C i to u Ćupriji i u Kruševcu, a u Nišu i u Leskovcu 31°C, tako da je juče zabeležen prvi tropski dan u Srbiji, a to je dan kada makismalna temperatura dostigne ili pređe 30°C

Objavljeno:

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić saopštio je kakve nas temperature čekaju večeras, sutra, i početkom naredne nedelje.

On je napisao da će do kraja dana biti veoma toplo i vetrovito, ali i sa pljuskovima koji će sadržati čestice pustinjskog peska iz Sahare.

– Iako je danas oblačno, vreme je veoma toplo i pravo letnje. Trenutne temperature kreću se od 20°C na jugu do 28°C na severu i severoistoku Srbije, u Beogradu je 27°C. Prethodno su temperature na severoistoku Srbije dostizale i 30°C i to u Banatskom Karlovcu. Sjenica meri 18°C, Zlatibor 17°C, a Kopaonik 11°C – napisao je Đurić.

Meteorolog navodi da je maksimalna temperatura juče prvi put ove godine dostigla 30°C i to u Ćupriji i u Kruševcu, a u Nišu i u Leskovcu 31°C, tako da je juče zabeležen prvi tropski dan u Srbiji, a to je dan kada makismalna temperatura dostigne ili pređe 30°C.

– Oblačni sistem sa kišom i pljuskovima koja je prethodno zahvatila južne predele Srbije, trenutno se izmestila iznad zapadnih, centralnih i jugoistočnih predela Srbije i nastaviće put prema kraju dana dalje ka severu i severoistoku. Dakle, ovaj padavinski sistem premešta se u snažnoj jugozapadnoj visinskoj struji prema severoistoku. Inače, uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom biće u Srbiji i tokom večeri i noći između subote i nedelje. U nedelju ujutro i pre podne sunčano, samo ponegde još izolovani pljusak. Potom, tokom prepodneva sunčano, a zatim sledi povećanje oblačnosti – napisao je meterolog.

div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/djordje.djuric.100/posts/10222466737089600" data-width="500" data-show-text="true">

Do kraja dana veoma toplo i vetrovito, ali i sa pljuskovima koji će sadržati čestice pustinsjog peska iz Sahare....

Posted by Djordje Djuric on Субота, 01. мај 2021.

I u nedelju će biti veoma toplo, ali uz jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 23°C na severozapadu do 28°C na jugoistoku Srbije. Pred kraj dana u severnim, a tokom večeri i noći i u centralnim predelima Srbije skretanje vetra na severozapadni, uz pad temperature i tek ponegde slaba kiša.

– U ponedeljak svežije za 5 do 10 stepeni u odnosu na vikend. Biće uglavnom suvo. Od utorka sunčano i toplije, uz temperature od 20 do 25°C, ali uz sveža jutra. Osim veoma tople vazdušne mase, sa severa Afrike, prethodnih dana, ali i ovog vikenda, pristižu i velike količine čestica pustinjskog peska iz Sahare, pa tako pada “prljava”, tj. “obojena” kiša – zaključio je Đurić.

Bonus video:

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.