NOĆNA MORA ZA VOZAČE! Na Milošu Velikom ZADRŽAVANJE I 75 MINUTA
Auto put, Foto: Rina

VOZAČI PAŽNJA!

NOĆNA MORA ZA VOZAČE! Na Milošu Velikom ZADRŽAVANJE I 75 MINUTA

To je već u popodnevnim satima napravilo ogromne gužve u saobraćaju na auto-putu "Miloš Veliki" što je uslovilo formiranje kolone na naplatnoj rampi u Preljini dugačke nekoliko kilometara.

Objavljeno:

Usled spojenih prvomajskih i vaskršnjih praznika na stotine građana uputilo se iz Beograda da pet neradnih dana provede u nekom od turističkih centara u Zapadnoj Srbiji.

To je već u popodnevnim satima napravilo ogromne gužve u saobraćaju na auto-putu "Miloš Veliki" što je uslovilo formiranje kolone na naplatnoj rampi u Preljini dugačke nekoliko kilometara.

- Od Beograda do Čačka putovao sam oko sat vremena i sada ovde u Preljini čekam duže od 60 minuta. Opet ista situacija kao što se desilo u februaru za Sretenje. Ovaj put smo krenuli ranije, kako bismo izbegli gužvu, ali ništa nije vredelo. Zakovani smo u koloni - rekao je Ivan Jovanović iz Beograda.

U koloni se nalazi i nekoliko šlepera, a vozila su mahom beogradskih registarskih oznaka. U suprotnom pravcu iz Čačka ka Beogradu jako je mala frekvencija saobraćaja.

JP "Putevi Srbije" su saopštili da su razlog velikog zastoja pojačan intentizet saobraćaja i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka.

- To sve onemogućava normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu - saopštili su "Putevi Srbije" i apelovali na učesnike u saobraćaju za strpljenje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Kroz naplatnu rampu Vrčin 40 odsto vozila više od proseka

Kroz naplatnu stanicu Beograd u Vrčinu danas do 15 časova prošlo je 40 odsto više vozila nego što je uobičajeno, a JP "Putevi Srbije" je preduzelo mere da tokom praznika ne bude gužvi, izjavio je šef odseka za naplatu putarine Zoran Janković.

Saobraćaj na izlazu iz Beograda je pojačan, ali vozila prolaze kroz naplatnu stanicu bez ikakvog zadržavanja.

1 / 6 Foto: Rina

- Do kraja dana očekujemo da će kroz naplatnu stanicu ka Nišu proći više od 30.000 vozila. Intenzivirali smo rad na naplatnim stanicama. Svi kanali za naplatu putarine biće otvoreni 24 sata bez minuta pauze i povećan je broj inkasanata kako bi se obezbedio nesmetan promet vozila zbog pojačanog intenziteta saobraćaja u Srbiji - rekao je Janković.

Dodao je da će inkasanti, ako bude zadržavanja, ručno deliti vozačima kartice za naplatu putarine kako bi se ubrzao protok saobraćaja kroz naplatne stanice.

- Preporučujemo vozačima da koriste elektronsku naplatu putarine koja omogućava prolaz kroz stanicu bez zaustavljanja - rekao je Janković.

Najkritičnije kod Preljine

Iz Auto-moto saveza Srbije potvrdili su da je najveće zadržavanje u Preljini.

- Zadržavanje na naplatnoj rampi Preljina je trenutno oko 75 minuta. Saobraćaj je usporen u Čačku i velika je gužva. To je ujedno i najkritičnija tačka u Srbiji kad je saobraćaj u pitanju - kažu iz AMSS i dodaju da na ostalim auto-putevima nema većih zadržavanja osim na obilaznici oko Beograda i na Bubanj potoku.

Podsetio je da se učesnici u saobraćaju preko portala na auto-putevima i mobilne aplikacije "Puteva Srbije" mogu informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, radovima na putu i drugim uslovoma koji utiču na odvijanje saobraćaja u Republici.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Rina/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.