OGLASIO SE DR JANKOVIĆ: Beba je stabilna, a stanje majke nikako nije dobro
Radmilo Jankovič, Foto: Kurir Tv

BEBA JE STABILNO

OGLASIO SE DR JANKOVIĆ: Beba je stabilna, a stanje majke nikako nije dobro

Janković rekao da je beba, bez obzira na vanredne okolnosti, rođena vitalna, sa stabilnim životnim funkcijama, i istakao da se kod nje ne ocekuju pogoršanja

Objavljeno:

Zdravstveno stanje žene iz Zaječara, koja se porodila u niškom Kliničkom centru u 35. nedelji trudnoće, a pozitivna je na korona virus, zabrinjavajuće je, a beba je stabilno i čekaju se rezultati PCR testa, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u Nišu Radmilo Janković.

Janković je za RTS rekao da je beba, bez obzira na vanredne okolnosti, rođena vitalna, sa stabilnim životnim funkcijama, i istakao da se kod nje ne ocekuju pogoršanja.

On je naveo da majka, koja se u ponedeljak porodila prirodnim putem, ima obostranu upalu pluća, težak poremećaj gasne razmene i relativno nisku saturaciju.

"Te vrednosti mi trenutno održavamo neinvanzivnom ventilacijom. Još nije intubirana, nije na mehaničkoj ventilaciji. Nadamo se da neće biti ni potrebno da dođe do inteziviranja respiratorne podrške", rekao je Janković.

Trudnica je prvobitno trebalo da se porodi carskim rezom, ali su zbog hitnosti, porođaj obavili anesteziolozi Univerzitetskog kliničkog centra Niš, a Janković kaže da su se oni snašli prilično dobro i da su vrlo brzo su stigli akušeri.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.