ZA PRISUSTVO NA VEŽBAMA STUDENTI USLOVLJENI VAKCINACIJOM ILI NEGATIVNIM PCR TESTOM: Odluka je Medicinskog fakulteta
Profesor na Medicinskom fakultetu Goran Belojević, Foto: Printscreen/Youtube

medicinski fakultet

ZA PRISUSTVO NA VEŽBAMA STUDENTI USLOVLJENI VAKCINACIJOM ILI NEGATIVNIM PCR TESTOM: Odluka je Medicinskog fakulteta

Odluka uprave Medicinskog fakulteta izazvala je, naravno, protivrečne reakcije u javnosti

Objavljeno: 18:25h

Na Medicinskom fakultetu od 5. maja važiće nova pravila. Kao uslov za prisustvo vežbama, od studenata će se tražiti potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Ova odluka izazvala je dosta polemike u javnosti, ali profesori smatraju da je logična zbog zdravlja studenata i profesora, ali i pacijenata na vežbama.

Na taj način Medicinski fakultet je prvi fakultet u Srbiji koji uvodi vakcinaciju ili PCR test kao uslov za prisustvo vežbama. Treba reći da se do sada na ovom fakultetu nastava samo održavala onlajn i da nakon prvomajskih i uskršnjih praznika počinju vežbe.

Profesor na Medicinskom fakultetu Goran Belojević ističe za „Blic“ da je odluka o vakcinaciji ili PCR testu kao uslovu za dolazak studenata na vežbe racionalna.

-Od 5. maja počinju vežbe sa pacijentima i laboratorijske vežbe pa je ova odluka bitna i za pacijente i za studente. Negativni PCR test je bitan da se sačuvaju drugi od sebe dok je vakcinacija značajna da sebe zaštitiš od drugih. Naravno, ova odluka bi trebalo i da pospeši vakcinaciju kod studenata koja je trenutno vrlo mala – naglasio je Belojević za „Blic“.

Odluka uprave Medicinskog fakulteta izazvala je, naravno, protivrečne reakcije u javnosti. Na Tviteru je većina podržala ovu meru.

-Bravo, po sto puta bravo, za Medicinski fakultet koji traži potvrdu o vakcinaciji ili negativni PCR za prisustvovanje vežbama! Idemo isto za studentske domove i za ostale fakultete! – napisala je jedna tviterašica.

Naravno, odmah su se pojavila i suprotna mišljenja.

-Kakva diskriminacija i ukidanje osnovnih ljudskih prava čoveka. Bravo za mengele medicinu i kovid diktaturu – napisao je drugi tviteraš.

Zašto bi PCR test bio diskriminacija zapitali su se, takođe, na društvenim mrežama.

-Što je test diskriminacija? Niko se time ne ugrožava, a ako je osoba pozitivna, itekako ugrožava one koji se ne mogu, iz zdravstvenih razloga, vakcinisati – zaključila je jedna tviterašica.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.