BIĆE KRCATO ZA PRAZNIKE, SKORO SVE JE REZERVISANO: Na srpskoj planinskoj lepotici se već traži MESTO VIŠE! (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

velika potražnja

BIĆE KRCATO ZA PRAZNIKE, SKORO SVE JE REZERVISANO: Na srpskoj planinskoj lepotici se već traži MESTO VIŠE! (FOTO)

Velika potražnja za ovom destinacijom donela je benefite turističlkim radnicima, ali i vlasnicima placeva pošto je njihova cena na Tari, u zavisnosti od lokacije, skočila nekoliko puta

Objavljeno:

Uprkos korona virusu i trenutnoj situaciji sa niskim vodostajem na jezeru Zaovine, očigledno je da će Tara tokom predstojećih praznika ponovo biti jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Skoro svi smeštajni kapaciteti u privatnom i hotelskom smeštaju su rezervisani, pa se na ovoj planinskoj lepotici Traži mesto više.

Tara, Planina
foto: RINA

„Korona virus okrenuo je građane ka domaćem turizmu i Tara je od prošle godine u žiži interesovanja. Ova planina ima oko 6.000 ležajeva u privatnom i hotelskom smeštaju i skoro je sve već sad izdato. Tradicionalne popularne lokacije su vidokovci kojih ima devet. Neprikosnovena je Banjska stena, ali po broju poseta ne zaostaju ni Sokolica, Usluša, Stejenič i Bilješka stena. Veoma atraktivno za posetioce je i krstarenje i smeštaj pored jezera Perućac“, rekao je za RINU Ranko Milanović iz NP Tara.

Tara, Planina
foto: RINA

Velika potražnja za ovom destinacijom donela je benefite turističlkim radnicima, ali i vlasnicima placeva pošto je njihova cena na Tari, u zavisnosti od lokacije, skočila nekoliko puta.

„Na Mitrovcu, Kaluđerskim barama i Zaovinama gde je dozvoljena gradnja, cena zemljišta veća je za tri puta. Imamo problem sa nelegalnom gradnjom, ali pokušavmo da pronađemo adekvatno rešenje za pojedince koji se time bave“, kaže Milanović.

Cene smeštaja na Tari variraju od tipa objekta i mesta na kom se nalazi. Dominira smšetaj apartamnokog tipa u kom može da istovremeno da boravi nekoliko osoba i cena se kreće od 30 do 60 evra.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.