MISTERIJA U POTKROVLJU ČAČANSKE ZGRADE: Gde je nestala voda iz radijatora, stanari se smrzavali čitave zime! (FOTO)
ilustracija, Foto: Rina

društvo

MISTERIJA U POTKROVLJU ČAČANSKE ZGRADE: Gde je nestala voda iz radijatora, stanari se smrzavali čitave zime! (FOTO)

- Primetili smo da su radijatori hladni već na početku sezone. Nakon nekoliko dana obratili smo se nadležnima i oni su došli da provere o čemu se radi i tada shvatili da vode u cevima nema. Dopunili su ih, a posle nekoliko dana dogodila se ista situacija. Voda misteriozno negde nestaje i mi smo zimu proveli pod ćebadima, dogrevali se na struju i za to su nam stigli ogromni računi, rekao je Radovan Kurćubić, jedan od stanara

Objavljeno:

Do sada neviđena situacija zadesila je stanare jedne zgrade u Nemanjinoj ulici u Čačku. Tokom čitave grejne sezone nisu imali kvalitetno grejanje, jer voda u sistemu nestaje pod neutvrđenim okolnostima i niko ne zna gde, pa je protekla zima za njih, kako kažu, bila najduža i najhladnija u životu.

- Primetili smo da su radijatori hladni već na početku sezone. Nakon nekoliko dana obratili smo se nadležnima i oni su došli da provere o čemu se radi i tada shvatili da vode u cevima nema. Dopunili su ih, a posle nekoliko dana dogodila se ista situacija. Voda misteriozno negde nestaje i mi smo zimu proveli pod ćebadima, dogrevali se na struju i za to su nam stigli ogromni računi, rekao je za RINU Radovan Kurćubić, jedan od stanara.

Najveći problem imaju građani koji žive na poslednja dva sprata, grejanje je bilo sporno u čak 160 stanova, jer su njihovi radijatori bili potpuno hladni čitave zime. Iako su izlazili na teren, nadležni iz JKP „Čačak“ nisu uspeli da lociraju kvar, samo su ustanovili da voda otiče u zgradi, jer na dolaznim instalacijama nema kvarova.

- Da je preblem voda koja nestaje saznali smo kad su nam na vrata ulaza okačili to saopštenje. Nikome nije jasno gde ta voda nestaje. Ogromne količine su u pitanju i moralo bi negde da se pojavi. Kad smo se obraćali nadležnima rekli su da ovakvu situaciju nisu imali u istoriji preduzeća. Postojale su spekulacije da se neko od građana priključio na sitem kako bi koristio tu vodu, mada je nejasno za šta može da se koristi tolika količina tople tehničke vode koja nije za piće. Naše grejanje je poprilično skupo, računi nam nisu još uvek umanjeni što znači da smo cele zime plaćali nešto što nismo dobili, kaže Radovan.

1 / 5 Foto: Rina

Čačani strahuju od sledeće grejne sezone jer je veliko pitanje da li će ova misterija u njihovoj zgradi uskoro biti rešena. Kao jedno od alternativnih rešenja spominje se da se sporni stanovi budu prebačeni na sistem grejanja na obližnji vrtić, ali oni na to ne pristaju i ukoliko se situacija ne razjasni kažu da će biti prinuđeni da se isključe sa sistema gradskog grejanja.

- Naše ekipe koje svakodnevno obilaze zgradu ustanovile su da nikakvih usputnih curenja vode nema i da ona nestaje u samoj zgradi. Jedino rešenje za ovu situaciju jeste da ekipe uđu u svaki stan, a za to nam je potrebna njihova saglasnost. Ukoliko nam ne budu svi to dozvolili, probelem nećemo moći da rešimo, rekao je direktor JKP „Čačak“ Danko Ćalović.

Bonus video:

26:49

300 čuda - S2 EP6

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.