KOVID PRESEK PO GRADOVIMA: Trocifren broj inficiranih samo u jednom gradu u Srbiji
Preminulo je 31 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 202 obolelih, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

koronavirus

KOVID PRESEK PO GRADOVIMA: Trocifren broj inficiranih samo u jednom gradu u Srbiji

Valjevo danas ima 37, Kragujevac 36, a Pančevo 31

Objavljeno:

Na drugom mestu je Novi Sad sa 76, a na trećem Niš sa još 69 novozaraženih. U Šapcu je za 24 sata povrđeno još 69 novih slučajeva, a u Novom Pazaru 38.

Valjevo danas ima 37, Kragujevac 36, a Pančevo 31.

U Srbiji su u prethodna 24 sata na korona virus testirana 8.956 građana od kojih je 1.695 novozaražena

Preminulo je 31 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 202 obolelih.

Inače, član kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da restriktivne mere protiv korona virusa daju rezultate u Srbiji, ali da je jedini izlaz - masovna vakcinacija.

- Sigurno da mere daju rezultate, pokušavamo da nađemo balans koji teško razumeju čak i neki lekari. Mora se sačuvati i posao, s druge strane, tu je vakcinacija. Brzina vakcinacije direktno utiče na vakcinaciju - rekao je Kon.

On očekuje bolju epidemiološku situaciju za 15 dana.

- Možda će malo poremetiti uskršnji praznici, ali ne očekujem neko veliko pogoršanje. Ovde neko pokušava da pokaže da mere ničemu ne služe, ne mogu da objašnjavam to. Ovde je teže prikazati dokaze za mere, jer kad smo ih uveli, krenulo je da se vide rezultati. Sve zavisi kojim očima se gleda. Tvrdim da i u svetu dolazi do spuštanja aktivnosti virusa gde se uvode mere - ističe Kon i dodaje da statistika kaže da u svetu, pa i kod nas, postoji oko dva odsto tvrdih antivakcinaša, dok je 30 odsto neodlučno - kaže Kon.

Bonus video:

00:39

NASLEĐIVANJE KNJIGA NEMOGUĆE: Zbog promena u nastavi roditelji prinuđeni da kupuju nove komplete, cene idu do čak 17.000 DINARA!

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.