JOŠ SAMO MALO! Tiodorović najavio ukidanje svih mera, tri srpska grada najbliže velikom cilju
Branislav Tiodorović, Foto: Kurir

MERE I POPUŠTANJE

JOŠ SAMO MALO! Tiodorović najavio ukidanje svih mera, tri srpska grada najbliže velikom cilju

Neki od gradova koji prednjače sa vakcinacijom mogu da razmišljaju o selektivnom popuštanju mera, kao Beograd, Novi Sad, Niš i još neki gradovi

Objavljeno:

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović kazao je danas da se može razmišljati o ukidanju svih mera, ali uz strogo poštovanje postojećih

Moramo biti realni, ako bismo bili disciplinovani i poštovali sve mere, vakcinisali se, kao što je to na primer uradio Izrael, koji je svetski lider u svemu tome ili Malta, onda bismo stvarno mogli da razmišljamo o ukidanju svih mera, osim maski, fizičkog rastojanja i dezinfekcija, ali to podrazumeva poštovanje svih mera i krivičnu sankciju za nepoštovanje, kao što se to radilo sa organizovanjem žurki. Ako bismo se tako ponašali mesec ili dva meseca i ako bismo se svi vakcinisali u ovako dobrom obimu, kao u Nišu - rekao je Tiodorović na TV Prva.

On kaže da neki od gradova koji prednjače sa vakcinacijom mogu da razmišljaju o selektivnom popuštanju mera, kao npr. Beograd, Novi Sad, Niš i još neki gradovi.

Tiodorović je rekao da su Novi Pazar i okolina daleko od toga.

Na pitanje o zadovoljavajućim brojevima, Tiodorović kaže da on smatra da treba da imamo bliži cilj.

- Čini mi se da sa vakcinacijom u što većem obimu, možemo da obezbedimo da brojevi budu ispod 1.000, to bi bilo realno i moguće. Ali cilj do leta je da broj novoobolelih bude ispod 100, to bi bio veliki uspeh.

Bonus video:

00:38

Tiodorović o povratku ljudi iz Austrije i Nemačke za Uskrs

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.