Vujović u Leskovcu: Uskoro kreće sa radom prva faza modernog prečistača otpadnih voda
Uskoro kreće sa radom prva faza modernog prečistača, Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

POTPISAN UGOVOR

Vujović u Leskovcu: Uskoro kreće sa radom prva faza modernog prečistača otpadnih voda

Vujović je rekla da se na ovom velikom projektu godinama radi, ali su radovi bili obustavljeni

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem aneks ugovora, na osnovu kojeg će ministarstvo dodeliti gradu još 42,44 miliona dinara za puštanje u rad prve faze Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu, što je preduslov za puštanje u rad druge faze postrojenja.

Vujović je rekla da se na ovom velikom projektu godinama radi, ali su radovi bili obustavljeni.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

- Ovim ugovorom smo rešili problem i stvorili uslove za rad prečistača u narednom periodu, koji će pokriti potrebe 86.000 stanovnika Leskovca i okoline. Ovim iznosom finansiramo osposobljavanje linije vode u prečistaču, koja je uslov za rad linije mulja. Voda u prečistač stiže preko gradskog kolektora, koji je država finansirala iznosom od skoro pola milijarde dinara, i za koji je danas izdata upotrebna dozvola. Budući da su uslovi ispunjeni, očekujem da se sistem u narednom periodu stavi u funkciju - rekla je Vujović.

Ona je dodala da se iz donacije Kraljevine Holandije finansira i proširenje kanalizacione mreže, kojom će biti obuhvaćeno 16 mesta koja gravitiraju ka Leskovcu, sa oko 20 hiljada stanovnika.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka je istakla da pored podrške izgradnji modernog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, ministarstvo u Leskovcu sa gotovo 20 miliona dinara sufinansira i drugu fazu rekonstrukcije Kotlarnice Crvena zvezda, kao i pošumljavanje devastiranog dela park šume Hisar i dela kod reke Veternice.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da Grad intenzivno radi na uklanjanju divljih deponija, a ministarka je poručila da će u tom poslu gradovi i opštine moći da računaju i na podršku ministarstva.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

- Nastavićemo da podržavamo dobre projekte kojima zajedno na bolje menjamo ekološku sliku Srbije. Planiram da obiđem svako selo i grad u kojima realizujemo projekte. Briga o životnoj sredini nema alternativu i to je ono na čemu svi moramo zajedno neprestano da radimo – poručila je Vujović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.