Ekologija u fokusu: Prvi put razgovori MMF-a sa Ministarstvom zaštite životne sredine
Razgovori MMF-a sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Foto: MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

saopštenje

Ekologija u fokusu: Prvi put razgovori MMF-a sa Ministarstvom zaštite životne sredine

Ministarka Vujović je naglasila da joj je drago što je ova međunarodna finansijska institucija, po prvi put u Srbiji, zainteresovana i za ekologiju

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o rezultatima rada u resoru koji vodi i planovima u oblasti ekologije za naredni period. Ovo je prvi put da ova međunarodna finansijska institucija u Srbiji razgovara sa ministarstvom zaduženim za životnu sredinu.

Ona je u razgovoru, putem video-linka, šefu Misije za Srbiju Janu Kes Martejnu, predstavila velike projekte koji se planiraju u oblasti zaštite životne sredine, poput izgradnje 28 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, osam regionalnih centara za upravljanje otpadom. Predstavljena je i zakonska regulativa, aktivnosti usmerene na unapređenje kvaliteta vazduha, ali i niz drugih koje sprovodi Ministarstvo, a koje za cilj imaju unapređenje stanja u ovoj oblasti.

Ministarka Vujović je naglasila da joj je drago što je ova međunarodna finansijska institucija, po prvi put u Srbiji, zainteresovana i za ekologiju.

- Drago mi je što zaštita životne sredine u Srbiji zanima i MMF, i verujem da ćemo, uz sva planirana ulaganja, ostvariti pozitivne pomake. Ekologija je jedan od prioriteta Vlade Srbije i očekujem da će rebalansom budžeta, ukoliko ga poslanici usvoje, resor koji vodim raspolagati sa dodatne četiri milijarde dinara za ulaganja u eko projekte – rekla je ministarka Vujović.

Irena Vujović
foto: MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Jan Kes Martejn je pohvalio dosadašnje napore Ministarstva zaštite životne sredine i naglasio da je izuzetno zadovoljan što je uspostavljen dijalog sa ovim resorom. On je izrazio nadu da je ovo tek prvi u nizu sastanaka na kojima će se MMF upoznavati sa rezultatima i strateškim pravcem.

Misija MMF-a boravi u Srbiji povodom novog aranžmana, koji je imajući u vidu ekonomsku krizu nakon pandemije, od izuzetnog značaja za Srbiju i kredibilitet zemlje kod međunarodnih kreditora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.