DRAGAČEVSKE TRUBE ĆE ODJEKIVATI OVE GODINE? Detalji će USKORO biti poznati
Sabor u Guči, Foto: RINA

SABOR U GUČI

DRAGAČEVSKE TRUBE ĆE ODJEKIVATI OVE GODINE? Detalji će USKORO biti poznati

U Gornjem Milanovcu takođe očekuju da će ovog avgusta na padinama Suvobora u varošici Pranjani biti održan Sabor violinista

Objavljeno:

Korona virus odložio je prošle godine sve manifestacije po kojima je Srbija prepoznatiljiva širom sveta. Nakon što je najavljeno da će ove godine najverovatnije biti održan festival Egzit i Novom Sadu, u prestonicama trube i violine se takođe nadaju dobrim vestima. U Guči se uskoro očekuje sastanak Oranizacionog odbora Sabora trubača na kom bi trebalo da se ustanove svi detalji vezane za održavanje ove smotre.

„Sabor trubača u Guči je tradacija, koja je u svojoj dugoj istoriji prekinuta samo jednom i to zbog korona virusa. To nije manifestacija koju posećuje dve, tri hiljade ljudi, već na desetine hiljada posetilaca. U tehničkom smislu mi smo spremni da se Sabor održi, što bismo najviše i želeli, ali uz zadršku da ipak sve zavisi od epidemiološke situacije. S obzirom da se imunizacija kako u celoj državi, pa tako i u našoj opštini odvija po planu, nadamo se da ćemo do avgusta steći kolektivni imunitet i da će Sabor moći da se održi”, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

U Gornjem Milanovcu takođe očekuju da će ovog avgusta na padinama Suvobora u varošici Pranjani biti održan Sabor violinista, koja je ujedno i najmasovnija manifestacija u ovoj opštini.

„Nadamo se i verujemo da će naša država do početka leta vakcinacijom poraziti najveću pošast 21. veka ida će se naši saboraši konačno ponovo okupiti u Pranjanima, da slavimo pobedu života nad smrti, ali iu čast kraljice svih instrumenata, violine” , rekao je predsednik predsednik opštine Gornji Milanovac isaborskog odbora, Dejan Kovačević.

1 / 4 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.