KOMŠIJA GA HITNO POZVAO DA DOĐE NA IMANJE U LAZAREVAC: Zatekao ga je horor, deset ovaca ležalo je u krvi!
Ovca, Foto: Printscreen/RTS

tragično

KOMŠIJA GA HITNO POZVAO DA DOĐE NA IMANJE U LAZAREVAC: Zatekao ga je horor, deset ovaca ležalo je u krvi!

Koliko god nam ova situacija delovala neverovatno, za staovnike ovog dela Beograda je nešto što se ponavlja svake godine

Objavljeno:

- Zvao me je komšija, odmah smo došli i zatekli užas! Deset ovaca je ležalo mrtvo, krvavih glava - kaže za "Blic" Dušan Živojinović koji je sa ocem Miloša pre par dana zatekao 10 zadavljenih ovaca na svom imanju u okolini Lazarevca.

Problem sa kojim se često suočavaju stanovnici sela u okolini ove beogradske opštine jeste, kako oni tvrde, to što im divlje životinje, poput šakala, lisica ili pasa lutalica napadaju domaće životinje.

Koliko god nam ova situacija delovala neverovatno, za staovnike ovog dela Beograda je nešto što se ponavlja svake godine.

Njih dvojica su nam ispričala da pretpostavlja da su za konkrento ovaj njihov slučaj krivi pasi lutalice.

Dušan Živojinović kaže da se ovako nešto događa skoro svake godine i da i drugi meštani sela okoline Lazarevca imaju isti problem.

Tog dana, njega i njegovog oca Miloša kontaktirao je komšija koji je video par ovaca da leže nepomično, da bi im javio da nešto nije u redu.

Kada su došli na lice mesta zatekao ih je užas. Ovce su bile mrtve, udavljene, moglo se videti dosta krvi oko njih. Videlo se da su bile mučene, čak i da je neki deo njihove glave bio pojeden. Ukupno je bilo 10 mrtvih ovaca.

Dušan kaže da su se žalili zbog ovog slučaja, ali da ništa nije rešilo, pa ističe da je njegovom ocu juče "prekipelo" i da je rešio da ode ispred Opštine Lazarevac.

Tvrdi da su mu se ispred opštine pridružilo još nekoliko meštana, ali da opet nikakvu pomoć nisu dobili. Kaže i da je dolazila i policija.

Da ovo nije prvi put da se ovakve jezive situacije događaju meštanima Lazarevca, potvrdio nam je i Nenad Bačanas, član veća zadužen za poljoprivredu te opštine.

- Često se događaju napadi na domaće životinje, kako od šakala, tako i od uličnih pasa - rekao je on.

Bačanas kaže da je upoznat i sa ovim konkretnim slučajem porodice Živojinović, da je sa njim razgovarao nakon što su oni prijavio ceo slučaj i da ga je uputio na to koja su njihova prava u ovom slučaju i na koji način mogu da naknade štetu.

Problem u ovom slučaju jeste taj što se ne može sa sigurnošću tvrditi koja životinja je ovo učinila, jer je ona pobegla nakon što je napravila ovaj pokolj, a u zavisnosti od toga koja živitinja je to učinila, zavisi i mogućunst nadoknade štete. Takođe, u pitanje se dovodi i koliko je ograđen deo u kome su ovce boravile.

- Ali, kao što smo rekli, ovo nije prvi put da se ovako nešto događa porodici Živojinović, oni su već jednom prijavili ovakav slučaj i dobili su naknadu za štetu - kaže Bačanas.

Bonus video:

03:17

OCA SU MI UBILI PRED OČIMA! Jezivo svedočenje PREŽIVELOG iz Jasenovca: Smejali se dok su UBIJALI i KLALI (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.