DRASTIČNE OSCILACIJE VREMENA U SRBIJI: Šta možemo očekivati POČETKOM MAJA? Meteorolog Čubrilo detaljno objasnio
Vreme u Beogradu, Foto: Tanjug

RHMZ

DRASTIČNE OSCILACIJE VREMENA U SRBIJI: Šta možemo očekivati POČETKOM MAJA? Meteorolog Čubrilo detaljno objasnio

A u četvrtak i za dane vikenda, iako su maksilne dneven prognozirane za 20 stepeni Celzijusovih, RHMZ najavljuje ujutru slab prizemni mraz

Objavljeno:

Poslednjih dana, u Beogradu je zabeležena drastična promena vremena u kratkim vremenskim razmacima. Jednog trenutka su nam potrebni kišobran i mantil, a već sledećeg trena ih možemo zameniti sa naočarima za sunce.

Kako saopštava RHMZ, danas se očekuje promenljivo oblačno vreme uz smenu sunčanih intervala i lokalne pojave kratkotrajne kiše i grmljavine.

Na visokim planinama moguće je povremeno i kratkotrajan sneg, navode.

A u četvrtak i za dane vikenda, iako su maksilne dneven prognozirane za 20 stepeni Celzijusovih, RHMZ najavljuje ujutru slab prizemni mraz.

- Sutra na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a za dane vikenda ponegde i u ostalim krajevima se očekuje pojava slabog prizemnog mraza u jutarnjim satima - piše na sajtu RHMZ.

Meteorolog Marko Čubrilo je na svojoj Fejsbuk stranici objavio detaljnu prognozu za sledeću nedelju i početak maja.

- Početkom sledeće nedelje još toplije uz maksimume i do 25 stepeni, ponegde, a od utorka malo svežije i nestabilno uz česte pljuskove sa grmljavinom. Trenutno deluje da će prvih 5-7 dana maja proteći u toplom, ali nestabilnom vremenu - napisao je Čubrilo.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.