OGLASIO SE BRAT OD TETKE VODITELJKE RTS-A KOJA BOLUJE OD LEUKEMIJE: Ovaj APEL ne smemo da IGNORIŠEMO! (FOTO)
Aleksandra Božović, Foto: Printscreen RTS

pomozimo joj!

OGLASIO SE BRAT OD TETKE VODITELJKE RTS-A KOJA BOLUJE OD LEUKEMIJE: Ovaj APEL ne smemo da IGNORIŠEMO! (FOTO)

NUNS je pozvao na dobrovoljno davanje krvi za novinarku i članicu ovog Udruženja Aleksandru Božović, koja boluje od leukemije

Objavljeno:

Članici Nezavisnog udruženja novinara i autorki emisije "Zdravlje i životna sredina" Radio televizije Srbije Aleksandri Božović, koja boluje od leukemije i nalazi se na intenzivnoj terepiji u Kliničkom centru, hitno su potrebni trombociti, saopštio je NUNS i pozvao davaoce krvi da se jave Zavodu za transfuziju.

Donatori trombocite mogu dati svakog radnog dana od 8 do 10:30h u Zavodu za transfuziju krvi, Svetog Save 39 u Beogradu, uz napomenu da je reč o namenskom davanju za Aleksandru Božović, broj protokola 3247, navodi se u saopštenju.

Aleksandra Božović
foto: Printscreen Youtube / RTS

Davaoci mogu biti stari od 18 do 60 godina, a moraju imati krvnu grupu A+.

Povodom celog slučaja oglasio se Dejan Atanacković koji skuplja pomoć za svoju sestru od tetke.

- Molim za pomoć - hitno je potrebna donacija krvi mojoj sestri od tetke koja se leči od leukemije. Grupa A, pozitivna ili negativna, trombociti, muškarci ili žene starosti 18 od 60 godina, žene koje nisu rađale. Donacija se vrši u Zavodu za transfuziju krvi, Svetog Save 39, Beograd. Radno vreme 8-10.30

Broj protokola: Aleksandra Božović 3247

Ukoliko je neko u mogućnosti, ili znate nekoga ko bi mogao, molim vas javite.

Molim za pomoć - hitno je potrebna donacija krvi mojoj sestri od tetke koja se leči od leukemije. Grupa A, pozitivna ili...

Posted by Dejan Atanackovic on Петак, 16. април 2021.

Saopštio je da je Aleksandra dobila veliku podršku, i da ljudi za sada dobro reagiju na apel za pomoć.

- Dragi prijatelji, evo da vas obavestim da je naš i vaš trud urodio plodom, zahvaljujući brojnim medijima, grupama na društvenim mrežama i pojedincima koji su preneli naš apel. Aleksandra je dobila veliku podršku. Obezbedićemo, kako stvari stoje, potrebnu količinu trombocita za ovu prvu fazu lečenja. Saši predstoji težak period, težak ne samo zbog posledica bolesti, već i zbog prirode terapije koja sama po sebi izaziva brojne komplikacije. Jačanje njene krvi doprineće da bolje podnese tretman, a i da tretman bude uspešniji. To, nažalost, ne znači da je stvar rešena, i zato vas molim da nastavite da se javljate, jer sada pravimo spisak potencijalnih davalaca za naredne dane i nedelje.

Broj na koji možete da se javite za informacije i dogovore je 064 1204888.

Hvala vam na svakom vidu podrške. Posebno hvala, beskrajno hvala, svima vama kojima zasad znam samo ime i glas preko telefona, i onima koje sam danas prvi put sreo, a koji ste, kao za najbližeg svog, pritekli u pomoć, rekao je Dejan.

Dragi prijatelji, evo da vas obavestim da je naš i vaš trud urodio plodom, zahvaljujući brojnim medijima, grupama na...

Posted by Dejan Atanackovic on Уторак, 20. април 2021.

Podsećamo, u saopštenju NUNS-A se navodi da svi dobrovoljni davaoci, kada dođu u Zavod, moraju istaći da je namensko davanje za Aleksandru Božović, broj protokola 3247.

USLOVI ZA DAVANJE: Davalac mora da bude pripadnik A pozitivne krvne krupe, da bude star između 18 do 60 godina, i da žene nikada do sada nisu rađale.

Primedba za davaoce: Pre intervencije mogu konzumirati lagani doručak, popiti kafu…

Za dodatne informacije zvati na broj telefona Laboratorije za tromobocite u Zavodu: 011 3812 716

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.