SASTANAK: Ministar Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom
Sastanak sa ambasadorom Italije, Foto: Ministarstvo odbrane

obostrani interes

SASTANAK: Ministar Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom

Ministar Stefanović ukazao je na opredeljenje Ministarstva odbrane Republike Srbije za nastavak realizacije aktivnosti u težišnim oblastima saradnje.

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom.

Ministar Stefanović ukazao je na opredeljenje Ministarstva odbrane Republike Srbije za nastavak realizacije aktivnosti u težišnim oblastima saradnje. On je istakao značaj učešća Oružanih snaga Republike Italije u misiji KFOR-a i na taj način u održavanju mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije. Takođe, ministar je istakao značaj vojnoekonomske saradnje, sa posebnim osvrtom na konkretizaciju postojećih potencijala. Ambasador Lo Kašo je rekao da će italijanska strana zadržati isti nivo angažovanja u misiji KFOR. Pored toga, saglasio se sa ministrom Stefanovićem po pitanju mogućnosti za unapređenje vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje u oblastima od obostranog interesa, na osnovama koje su uspostavljene tokom posete ministra odbrane Republike Italije Lorenca Gverinija Republici Srbiji decembra 2020. godine.

1 / 3 Foto: Ministarstvo odbrane

(Espreso / Ministarstvo odbrane)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.