RADIJATORI TOPLI DO 10. MAJA: U Kikindi produžena grejna sezona
Grejanje, Foto: Profimedia

GREJANJE I DALJE RADI

RADIJATORI TOPLI DO 10. MAJA: U Kikindi produžena grejna sezona

Kikinđani su ovu vest dočekali sa odobravanjem, ali i u nadi da im aprilski računi neće previše ohladiti novčanike

Objavljeno:

Hladan i kišovit april opredelio je nadležne da u Kikindi produže grejnu sezonu koja kalendarski traje do 15. aprila. Gradskom odlukom, više od 3.000 korisnika može da do 10. maja računa na tople radjatore. Kikinđani su ovu vest dočekali sa odobravanjem, ali i u nadi da im aprilski računi neće previše “ohladiti” novčanike.

Dušan Marjanović, direktor JP “Toplana”, najavio je da uskoro biti poznat obračun potrošnje za april:

- Mi ćemo do kraja meseca obavestiti korisnike o naplati grejanja, ali u ovom momentu ne mogu da kažem kako i na koji način ćemo naplatiti potrošnju u aprilu - saopštio je Marjanović.

Direktor “Toplane” osvrnuo se i na novu gradsku odluku o isporuci toplotne energije i potvrdio da više nije merodavna trodneva prosečna temperatura tokom dana. Sada se u obzir uzima spoljna temperature, izmerena u 9 sati i to tri dana uzastopno. Osvrnuo se dužnike i grejnu sezonu i konstatovao da je bilo manje havarija u odnosu na prethodne godine:

- Prošle grejne sezone imali smo 12, a ove osam. Smanjen je i broj reklamacija i žalbi od strane građana na isporuku toplotne energije, a to je sve rezultat ulaganja u prethodnim godinama. Zaključno sa 7. aprilom, privatni sektor duguje 35 miliona dinara, dok za poslovni pristor potražujemo 25 miliona dinara. I pored toga, procenat naplate iznosi 94 odsto. Poslato je 160 opomena potrošačima koji imaju dug veći od 25.000 dinara. Otplata duga moguća je na rate - kazao je Marjanović.

Bonus video:

02:02

ISTRAŽIVALI SMO: Koji energent je najisplativiji? (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.