Srbijo, reaguj! U Zrenjaninu daju dete od 5 godina na usvajanje strancima, usledila zastrašivanja i krivične prijave!
Foto: Profimedia

Da li je moguće?

Srbijo, reaguj! U Zrenjaninu daju dete od 5 godina na usvajanje strancima, usledila zastrašivanja i krivične prijave!

“Krivičnu prijavu sam podnela ovde u SUP-u protiv Centra za socijalni rad, jer ja nemam naravno nikakav papir, a oni kažu da mogu da uzmu dete bilo kad… Međutim, ja nemam nikakav papir da su oni dete oduzeli. Zamislite od petka da se njemu nešto desilo, ja još uvek imam rešenje”, navodi hraniteljka
Objavljeno: 15:37h

Šezdesetogodišnja Ljiljana Radulović iz Zrenjanina primila je tromesečno dete u svoj dom kao hranitelj, gde je bilo do petka, 23. septembra. Radnici iz Centra za socijalni rad su Ljiljanu odveli prošle nedelje u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gde je upoznala buduće potencijalne usvojitelje iz Švedske. Ona je istakla da će glavni problem biti jezička barijera, kao i bolest. Međutim, petogodišnje dete od petka nije u njenom domu, od kad nastaju problemi, objavila je "RTV Santos".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ljiljana ističe da Centar za socijalni rad ima stav da hranitelji nisu dobri kao potencijalni usvojitelji. Stranci su bili kod nje u stanu, gde su videli i upoznali dete. U sredu su bili u parku, gde se igralo sa njima, dok su poslepodne potencijalni usvojitelji odveli dete u Aviv Park. Oni su dolazili u stan sa radnicima Centra po dete, dok su ga vraćali gladno i previše fizički iscrpljeno, govori zabrinuto hraniteljka.

foto: Profimedia

Normalno, dete je izuzetno vezano za hraniteljku, jer nju zna kao majku. Iz tog razloga je ono reklo da u petak ne želi da ide bez nje, za šta postoje svedoci. Iz Centra za socijalni rad su mu rekli da će se vratiti dok majka skuva ručak, ali nije došlo u petak kući.

“Krivičnu prijavu sam podnela danas ovde u SUP-u protiv Centra za socijalni rad, jer ja nemam naravno nikakav papir, a oni kažu da mogu da uzmu dete bilo kad… Međutim, ja nemam nikakav papir da su oni dete oduzeli. Zamislite od petka da se njemu nešto desilo, ja još uvek imam rešenje”, navodi hraniteljka.

Ona pretpostavlja da su oni u hotelu Vojvodina smešteni. Dete je videla juče, 25. septembra u Aviv Parku, na poziv poznanice i majke drugog deteta, koja se u tom trenutku našla u popularnom tržnom centru. Kako navodi, bilo je samo sa prevodiocem i sa budućim usvojiteljima, bez radnika Centra, koji su došli na poziv prevodioca. Nisu joj, kako kaže, dozvolili da priđe detetu i napomenuli su joj da nije smela da dođe.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.