ZRENJANIN KAO PRESTONICA EVROPE U SPORTU: Neki od najvećih SVETSKIH SPORTISTA rođeni su BAŠ u ovom gradu
Zrenjanin, Foto: Profimedia

BRAVO ZRENJANINCI

ZRENJANIN KAO PRESTONICA EVROPE U SPORTU: Neki od najvećih SVETSKIH SPORTISTA rođeni su BAŠ u ovom gradu

Neki od najuspešnijih sportista ne samo u Srbiji, već i u svetu rođeni su i prve uspehe ostvarili upravo u ovom banatskom gradu, a njihovim stopama koračaju i mnogi mladi sportisti

Objavljeno:

Godinu 2020. pamtićemo po početku pandemije i svemu što je ona sa sobom nosila. Ali ne smemo zaboraviti da je prethodna 2020. ipak donela i mnogo toga lepog.

Zrenjaninci će je svakako pamtiti i po uspehu koji je njihov grad uspeo da ostvari – dobijanje titule Evropskog grada sporta za 2021. Time je Zrenjanin postao i prvi srpski grad koji nosi ovo priznanje.

Umesto prestonice neispravne vode za piće, Zrenjanin je postao preZstonica Evrope i to u sportu.

Neki od najuspešnijih sportista ne samo u Srbiji, već i u svetu rođeni su i prve uspehe ostvarili upravo u ovom banatskom gradu, a njihovim stopama koračaju i mnogi mladi sportisti koji, uprkos pandemiji i svim teškoćama koje je donela i u ovoj oblasti, naporno treniraju i istrajni su na putu da opravdaju priznanje Evropskog grada sporta a, kako kažu, odgovornost je velika.

U razvoj sporta ulaže se i kroz podsticanje ne samo profesionalnih sportista, već i ostalih mladih Zrenjaninaca kojima su obezbeđeni besplatni treninzi u različitim disciplinama. A svi uspesi, sportski predmeti, fotografije, medalje, diplome, pehari i ostala dostignuća bivših i aktuelnih zrenjaninskih sportista čuvaju se u Narodnom muzeju ovog grada, a sada ih ima više od hiljadu.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.