KAFIĆI ĆE RADITI DO 23:30 SAMO U JEDNOM DELU SRBIJE: Vlada je usvojila inicijativu, zna se i ZBOG ČEGA
Kafići, Foto: Emilija Jovanović

specifično radno vreme

KAFIĆI ĆE RADITI DO 23:30 SAMO U JEDNOM DELU SRBIJE: Vlada je usvojila inicijativu, zna se i ZBOG ČEGA

Od ponedeljka, 12. aprila, tržni centri se otvaraju i radiće do 22 časa

Objavljeno:

Kako je saopšteno, a preneo je portal Sandžak danas, Vlada Srbije je usvojila inicijativu da se ugostiteljima sa teritorije Sandžaka u vreme Ramazana, omogući radno vreme od 19:30 do 23:30.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova dr Muamer Bačevac nedavno je zatražio od Vlade Srbije da podrži zahtev sandžačkih ugostitelja za produženje radnog vremena tokom Ramazana.

Takav predlog na jutros održanoj sednici Kriznog štaba obrazložila je ministarka trgovine turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, nakon čega je Vlada Srbije donela odluku da ugostitelji u Sandžaku rade produženo za vreme trajanja meseca Ramazana koji počinje 13. aprila.

Podsećamo, na istoj sednici Kriznog štaba doneta je i odluka o otvaranju tržnih centara, ali i o povratku đaka u škole.

Od ponedeljka, 12. aprila, tržni centri se otvaraju i radiće do 22 časa. Ugostiteljski delovi unutar tržnog centra još neće biti otvoreni. Što se tiče ugostiteljskih lokala koji se nalaze van tržnih centara, pre nedelju dana doneta je odluka da rade samo bašte, ali ne i unutrašnjost lokala.

Kada je reč o đacima, oni bi u školske klupe trebalo da se vrate od 19. aprila. Odluka je uslovljena još jednom proverom epidemiološke situacije, tako da, ukoliko brojke budu padale, deca se vraćaju u škole po modelu od 1. septembra.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.