''IMALA SAM TEMPERATURU, GLAVOBOLJU, POVRAĆANJE...'' Oglasila se Čačanka koja je primila 2 RAZLIČITE DOZE VAKCINE
Vakcina, Foto: Profimedia

propust prilikom revakcinacije

''IMALA SAM TEMPERATURU, GLAVOBOLJU, POVRAĆANJE...'' Oglasila se Čačanka koja je primila 2 RAZLIČITE DOZE VAKCINE

- Propust je napravljen, ali najbitnije je da se toj dami ništa neće dogoditi u zdravstvenom smislu - rekao je dr Luković

Objavljeno:

Kako je saopšteno od strane članova Radnog tima za praćenje širenja epidemije, Mihaila Lukovića i Aksentija Tošića, napravljen je propust prilikom revakcinacije gospođe Snežane Ćirović iz Čačka.

Naime, ona je kao prvu dozu primila Sinofarm vakcinu, a onda pogledala papir sa revakcinacije i shvatila da tamo piše da joj je data Fajzer vakcina.

- To jeste propust, da se ne lažemo. Ali, najbitnije je da se toj dami ništa neće dogoditi u zdravstvenom smislu. Predmet u vezi sa ovim slučajem prosleđen je Inspekciji zdravlja i u toku je postupak utvrđivanja činjenica. Dok se činjenice zvanično ne rasvetle, ovo je sve što imamo da kažemo - rekao je na konferenciji za medije je dr Mihailo Luković.

Dr Tošić: Neke zemlje primenjuju i tu "tehniku"

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Aksentije Tošić naglasio je da je nemoguće dati desetine hiljada vakcina, a da se ne dogodi neki propust.

- Propust nije izazvao nikakve tegobe, niti postoji medicinsko objašnjenje zašto bi uopšte došlo do bilo kakvih zdravstvenih tegoba. Čak, moje lično mišljenje je da to uopšte nije tako loše što je primila drugu dozu drugog proizvođača, ali propisi su takvi da se revakcinišete onom vakcinom kojom ste i vakcinisani. U nekim zemljama se čak ova "tehnika" i primenjuje, ali kod nas to još nije slučaj. Kontrolisaćemo nekoliko puta antitela toj osobi i ako bude zaštićena neće imati bilo kakve potrebe da primi treću dozu - istakao je dr Tošić.

"Imala sam temperaturu, glavobolju, povraćanje..."

Podsećamo, Snežana tvrdi da nije došlo samo do greške na papiru jer je taj papir odnela lekaru, koji ga je potpisao i potom je izvršena vakcinacija, piše Telegraf.rs.

- Noć je bila katastrofalna. Imala sam temperaturu, glavobolju, povraćanje. Idem na dalje lečenje - kaže Snežana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.