DR JANKOVIĆ JE IMAO VELIKU PORUKU: Tiče se cele Srbije
Doktor Radmilo Janković, Foto: Kurir Tv

KORONA VIRUS

DR JANKOVIĆ JE IMAO VELIKU PORUKU: Tiče se cele Srbije

Oglasio se zamenik direktora u UKC Niš

Objavljeno:

Prema pisanju Blumberga Srbija bi mogla da bude lider u Evropi po broju vakcinisanih i da izađe iz pandemije za 5 meseci. I zato su u Univerzitetskom klinickom centru u Nisu, kako bi se sto pre doslo do kolektivnog imuniteta, odlucili da od ove subote organizuju vakcinaciju svih osetljivih grupa.

Radmilo Janković, zamenikom direktora u UKC Niš, je dao pozitivne prognoze kada je u pitanju izlazak Srbije iz pandemije.

– Ja se moram složiti sa pisanjem Blumerga, bez obzira što je bila dramatična situacija u martu i aprilu ukoliko nastavimo ovako to mora ići jedno sa drugim. Verujem da je i ljudima dosta svega i da jedva čekaju da se sve završi – kaže doktor Janković i navodi da je najvažnije da se ljudima razjasne sve dileme i promeni pristup kada je vakcinacija u pitanju.

– Ljudima treba prići na jedan topao i razuman način i siguran sam da oni nisu protiv vakcinacije, te da su bombardovani raznim informacijama koje treba da obrade. Moramo da pokušamo da definišemo sve dileme koje građani imaju – jasan je dr Janković.

– Mslim da ako spustimo loptu i krenemo sa takvim pristupom, građani će steći poverenje i kada budemo imali oko 4.500.000 revakcinisanih i onih sa stečenim imunitetom, možemo oćekivati da pritisak virusa bude mnogo manji – navodi doktor i dodaje da ćemo tada znati šta nam je činiti i kako da se postavimo prema virusu.

On je naveo da je optimista kada je u pitanju izlazak Srbije iz pandemije za pet meseci, te da kada je virus stavljen pod kontrolu, on će i početi da se smiru

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.