''KRITIKUJEMO SAMO IDEOLOŠKE PROTIVNIKE VAKCINACIJE, NE LJUDE KOJI IMAJU STRAHOVE!'' Dr Janković jasniji nego ikada
Srđa Janković, Foto: Tanjug

značaj vakcinacije

''KRITIKUJEMO SAMO IDEOLOŠKE PROTIVNIKE VAKCINACIJE, NE LJUDE KOJI IMAJU STRAHOVE!'' Dr Janković jasniji nego ikada

Janković je, posle sastanka sa predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta, poručio da je sa njima razgovarano o značaju vakcinacije, te istakao da su sve vakcine protiv kovida -19 dobre

Objavljeno:

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da niko ne kritikuje ljude koji imaju dileme i strahove po pitanju vakcinacije, već ideološke protivnike imunizacije i nauke.

Janković je, posle sastanka sa predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta, poručio da je sa njima razgovarano o značaju vakcinacije, te istakao da su sve vakcine protiv kovida -19 dobre.

Janković kaže da je jedno od pitanja bilo da li je dozvoljena vakcinacija osobama sa epilepsijom i ukazao da je to moguće ukoliko je bolest stabilna i ukoliko neurolog da "zeleno svetlo".

Naveo je i da je za anemične ljude preporuka da prime vakcinu, kao i za pacijente sa malignim oboljenjima, u slučajevima kada je bolest u stabilnoj fazi.

- Odgovor na vakcinu može da bude slabiji, ali delimična zaštita je bolja nego nikakva. Bezbednost vakcina nije ni najmanje umanjena. Sve vakcine koje su na raspolaganju protiv kovida-19 su bezbedne i za osobe sa oslabljenim imunskim odgovorom - rekao je Janković novinarima.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.