KOLAPS NA SRPSKIM SAOBRAĆAJNICAMA: U Dračevu poprečen KAMION, preko Kadinjače zabranjeno kretanje za ŠLEPERE (FOTO)
Zavejana Zapadna Srbija, Foto: Rina

SNEG PRAVI PROBLEME

KOLAPS NA SRPSKIM SAOBRAĆAJNICAMA: U Dračevu poprečen KAMION, preko Kadinjače zabranjeno kretanje za ŠLEPERE (FOTO)

U pojedinim područjima opštine Čajetina visina snega dostigla je visinu oko 30 centimetara

Objavljeno:

Na pojedinim saobraćajnicama u Zapadnoj Srbiji velika količina snežnih padavina izazvala je ogromne probleme, a na državnom putu Guča - Kaona - Mirajići saobraćaj je obustavljen zbog poprečenog kamiona u mestu Mirajići.

„Zastoj se dogodio zbog saobraćajne nezgode, a svi putevi u Dragačevu su prohodni, mehanizacija je na terenu od jutros i redovno se obavlja čišćenje snega. Napadalo je oko novih 30 centimetara u seoskom i gradskom području“, rekao je za RINU Milija Milenković iz JP „Putevi Dragačavo“.

1 / 4 Foto: Rina

Na magistralnom putu od Užica ka Prijepolju, preko Zlatibora, na kolovozu je nekoliko centimetara ugaženog snega, a preko prevoja Kadinjača ka Bajinoj Bašti na snazi je zabrana kretanje za šlepere i kamione sa prikolicom.

U pojedinim područjima opštine Čajetina visina snega dostigla je visinu oko 30 centimetara.

„Na sreću nije bilo jakog vetra koji bi stvorio nanose, što je donekle olakšalo rad ekipa, te se samim tim posao odvija bez problema. Ekipe su na teren izašle oko dva sata iza ponoći, tako da su do jutarnjih sati svi putni pravci pročišćeni. U toku je čišćenje i pešačkih staza, koje su takođe uvrštene u Plan rada. S obzirom da sneg još uvek pada, sa intervencijama će se nastaviti i narednih sati“, rekao je Vladimir Lekić iz Zimske službe.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da svoju vožnju i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.