OVA REČ GA JE SPASILA ISPADANJA IZ KVIZA MOZAIK: Luka komično i brzinom svetlosti odgovorio na zadatak!
Takmičari, Foto: KURIR TELEVIZIJA

igranje

OVA REČ GA JE SPASILA ISPADANJA IZ KVIZA MOZAIK: Luka komično i brzinom svetlosti odgovorio na zadatak!

Popularna voditeljka Danijala Pantić Conić i večeras je vodila takmičare kroz sedam zanimljivih igara

Objavljeno:

Poznata muzička numera najavila je početak omiljenog porodičnog kviza Mozaik na Kurir televiziji.

Popularna voditeljka Danijala Pantić Conić i večeras je vodila takmičare kroz sedam zanimljivih igara i testirala znanje i veštine dvojice takmičara.

Takmičari
foto: KURIR TELEVIZIJA

Na crvenoj poziciji nalazio se dvostruki pobednik iz dosadašnjih susreta Luka Bošnbjak, dok je njegov suparnik na plavoj poziciji bio Nikola Smiljanić.

Prvu igru Nizovi, u kojoj svaki takmičar dobija određene brojeve i traži koja cifra ne dostaje da se zatvori niz, otvorio je Luka.

On je zatvorio dva od tri ponuđena niza, dok je njegov suparnik Nikola igru završio sa tri završena niza i pet poena prednosti.

Takmičari
foto: KURIR TELEVIZIJA

Usledila je druga igra Daj mi slovo, od kojih takmičari treba da slože najdužu moguću reč. Nikola je opet bio bolji, sa rešenjem od osam slova. Luka je predložio reč od sedam slova, baš kao i voditeljka Danijela.

Treću igru Abakus plavi takmičar započeo je sa devet poena više. Ipak, znanje iz matematike je učinilo da se njegova prednost istopi - za svega tri poena.

Bodovi iz četvrte igre Štafeta, u kojoj svaka naredna reč počinje poslednjim slovom prethodne, pripali su Nikoli. Osvojio je šest poena, dok je Luka ostao na nuli. Reč rizla ga je spasila od ispadanja, ali je reč na A - antipotvrdno, stigla prekasno.

Takmičari
foto: KURIR TELEVIZIJA

U igri Magelan voditeljka je takmičare vodila na četiri strane sveta, testirajući njihovo znanje iz istorije i geografije, a Luka je demonstrirao zavidno znanje i osvojio četiri poena više i tako se približio Nikoli sa pet poena razlike.

Takmičari su se peli "Do vrha" u prvom delu igre spajajući imena poznatih ličnosti sa prezimenima.

Takmičar na crvenoj poziciji iz drugog puta popeo se do samog vrha, osvojivši maksimalne bodove.

Sa druge strane Nikola je spajao pesnike i autore pesama. Nažalost, u ovoj igri takmičar na plavoj poziciji nije pokazao zavidno znanje iz srpske književnosti, pa je izašao sa samo 2 boda pogrešivši kod Ljubiše Ršumovića nekoliko puta.

Takmičari
foto: KURIR TELEVIZIJA

U poslednjoj igri "Kurir" Luka nije rešio svoju asocijaciju, ali je zato rešio Nikolinu, koji je iz ove epizode izašao sa utešnom nagradom.

- Bilo je gusto do samog kraja, trebalo je imati sreće. Ovoga puta sreća je bila na mojoj strani - rekao je pobednik 12. epizode "Mozaika".

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.