STIGLA LABORATORIJA ZA PCR TESTIRANJE: Vredan poklon Amerikanaca lozničkom Domu zdravlja (FOTO)
Loznica i donacija, Foto: Foto Kurir

LOZNICA I POKLON

STIGLA LABORATORIJA ZA PCR TESTIRANJE: Vredan poklon Amerikanaca lozničkom Domu zdravlja (FOTO)

Apelujemo na sve građane da ponašanje prilagode definisanim merama i svojom odgovornošću doprinesu da Srbija što pre epidemiju ponovo stavi pod kontrolu

Objavljeno:

Američka kompanija "Adient", koja ima fabriku u Loznici, danas je ovdašnjem Domu zdravlja "Dr Milenko Marin" poklonila laboratorijsku opremu za PCR testiranje. Uručivanju vredne donacije prisustvovali su direktor "Adienta" u Loznici , Igor Zdraevski, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i direktorka Doma zdravlja dr Branka Krasavac.

Prema rečima Zdraevskog ova donacija će zdravstvenim radnicima nesumnjivo olakšati i ubrzati proces testiranja stanovništva i omogućiti obavljanje pojedinih laboratorijskih analiza, koje do sada nisu bile dostupne u gradu, a kompanija ovim gestom pokazuje da solidarnost nije samo puka reč.

"Na ovaj način želimo da se zahvalimo svima u sredini u kojoj poslujemo i pružimo pomoć onima kojima je najpotrebnija. Apelujemo na sve građane da ponašanje prilagode definisanim merama i svojom odgovornošću doprinesu da Srbija što pre epidemiju ponovo stavi pod kontrolu. Zaposleni u 'Adientu' su još na početku korona krize uspeli da proizvede 1,2 miliona zaštitnih maski za građane u saradnji sa 'Galenika farmacijom' i ponosno ističemo da smo jedna od retkih kompanija koja je uprkos krizi nastavila rad, pomagala lokalnoj zajednici i zajedno sa zaposlenima uspela da obezbedi adekvatne i bezbedne uslove za poslovanje", kazao je direktor "Adienta" koji nije otkrio vrednost poklona jer su to, kako je objasnio, poslovni podaci.

Dr Krasavac zahvalila se kompaniji "Adient" što im je pomogla da dođu do aparata za PCR testova na kovid-19 koji im je danas neophodan.

Loznica
foto: Foto Kurir

"Uzorke krvi naših pacijenata nosili smo u Šabac, jedno vreme i Batajnicu, a sada ćemo za Loznicu i okolinu to kod nas raditi. Već u sledećoj nedelji naš kadar će biti obučen i počećemo sa korišćenjem dobijene aparature, a naši sugrađani znaće u kratkom roku da li su zaraženi virusom", rekla je ona.

Predstavnicima "Adienta" u ime zaposlenih u Domu zdravlja i Opštoj bolnici kao i Lozničana, zahvalio se gradonačelnik Petrović. On je rekao da su ovim pokazali da se u potpunosti integrisali u život lokalne zajednice i da su društveno i socijalno odgovorna kompanija.

"Ovaj aparat omogućava uzimanje PCR testova kao i da se ovde uradi analiza i dobije rezultat. Osim testiranja na prisustvo virusa kovid-19 može se koristi i kada je u pitanju koksaki virus i testiranje na hepatitis B i C", rekao je on i pozvao Lozničane da poštuju preporuke lekara i Kriznog štaba kako bismo što pre došli u normalan režim života.

Podsetimo, kompanija "Adient" zvanično je otvorena u junu prošle godine u Industrijskoj zoni ‘’Šepak’’ u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Fabika proizvodi presvlake za sedišta za automobile, a kako je tada rečeno, fabrika se nalazi na površini od 13.000 kvadratnih metara, a izgrađena je za nepunih godinu dana

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Kurir).


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.