KAKO JE NAJBOLJE KONZUMIRATI MED I KOJE GREŠKE NAJČEŠĆE PRAVIMO? Pčelar Anđelković otkriva SVE CAKE
Pavle Anđelković, Foto: Printscreen/RTS

zdravlje iz prirode

KAKO JE NAJBOLJE KONZUMIRATI MED I KOJE GREŠKE NAJČEŠĆE PRAVIMO? Pčelar Anđelković otkriva SVE CAKE

Ako i vi uzimate kašičicu meda ujutru, dobro pročitajte!

Objavljeno:

Pavle Anđelković iz Društva pčelara Beograda uživo je rekao kako bi trebalo uzimati med tako da iz njega izvučemo najbolje nutrijente, i da nam ne "padne" teško posebno ako ga konzumiramo na prazan stomak.

"U medu se nalazi oko 20 aminokiselina, do 48 vitamina, a najbolje ga je rastopiti u ustima, tako da žlezde u ustima već počnu da primaju te sastojke. Med kada je tečan, ima veliku specifičnu težinu, odmah ga progutate i može vam biti muka u stomaku, pašće vam teško na prazan želudac", rekao je on.

Zato med, dragoceni proizvod pčela, treba uzimati "baš kao hranu" - u što čvršćem stanju!

"Med u kristalizovanom obliku uzima se baš kao hrana, kao hleb što se žvaće. Ne možete ga progutati tek tako, čvrste je, i mora se što duže držati u ustima. Kada ga rastopite u ustima, nema tegoba. A ako nekome baš smeta med, neka ga isto tako rastopi u malo tople vode i onda popije. Na taj način, želudac uzima sve važne sastojke", rekao je on.

Neki kažu da na medu može i da se živi, da je sam po sebi dovoljan s mlečom?

Tako je, on ima sve elemente, u medu postoji sve što vam treba, mleč kada se doda, možete da živite na tome. Moja porodica i ja jedemo stalno med, zdravi su svi, imam šestoro unučadi od dva sina, u kući smo svi zdravi i oko nas, i bratova porodica, po pola kuće imamo, dajemo i rodbini med. On je i preventiva za razne stvari u organizmu, ne bojte se infekcija ako koristite med", rekao je on.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.