ŠOKANTNO PONAŠANJE POKRAJINSKOG SEKRETARA: U jeku pandemije omogućio skijanje, zdravlje studenata bilo pod pitanjem
Pokrajinski sekretar, Foto: vojvodina.gov.rs

za svaku osudu

ŠOKANTNO PONAŠANJE POKRAJINSKOG SEKRETARA: U jeku pandemije omogućio skijanje, zdravlje studenata bilo pod pitanjem

Milioni za zimske aktivnosti

Objavljeno:

Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, pokazao je ogromnu neodgovornost tokom najjačeg udara koraona virusa i to zbog finansijske koristi.

On je u decembru prošle godine, kada su studenti morali da pređu u onlajn režim nastave zbog sumornih brojki o zaraženima i umrlima od kovida-19, besomučno pozivao na skijanje i brojao milione od zarade.

Milioni za zimske aktivnosti

Kako su objavili mediji, ovakvo ponašanje Miloševića pokazuje da prihodi od privatne Visoke škole za uslužni biznis, čiji je stvarni vlasnik ovaj pokrajinski sekretar, nisu zadovoljili njegove inače ogromne apetite, pa je on u jeku epidemije bio spreman da organizuje skijanje za studente na Kopaoniku, nameravajući da ostvari milionsku zaradu rizikujući zdravlje studenata. Naime, pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je u prethodne tri godine izdvojio preko 23 miliona dinara za realizaciju projekta "Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata", popularno nazvanog "Skijanje na Kopaoniku". Kako je ukupna cena za učešće na skijanju iznosila 47.000 dinara po studentu, od kojih je Pokrajinski sekretarijat sufinansirao 23.000 dinara po studentu a ostatak od 24.000 dinara fakulteti ili studenti lično, procenjuje se da je zarada višemilionska. Prema pisanju medija, u prilog ovome govori i činjenica da je Univerzitetski sportski savez Novog Sada, kao prvobitni organizator projekta, zbog pandemije odbio organizaciju skijanja a Pokrajinski sekretarijat planirana finansijska sredstva i organizaciju događaja preusmerio na Studentsku asocijaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koja je "pod kontrolom" pokrajinskog sekretara Zorana Miloševića.

Delio otkaze

Kao zahvalnost za preuzimanje organizacije skijanja, Milošević dodeljuje Studentskoj asocijaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dodatna sredstva za realizaciju drugih aktivnosti, a predsedniku Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada, Marku Gušiću uručuje otkaz ugovora o radu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Mediji dalje prenose da je plan bogaćenja pažljivo smišljen, jer se za identičan projekat, koji se realizuje u dva termina, zimskom i letnjem semestru, sredstva Pokrajinskog sekretarijata dodeljuju dva puta godišnje, a sve sa ciljem izbegavanja kontrole trošenja sredstava od strane Pokrajinskog pravobranilaštva. Postavlja se pitanje da li će nadležne institucije reagovati, a Milošević biti pozvan na odgovornost, pa makar i onu političku i moralnu. Podsetimo, Zoran Milošević se našao u fokusu medija koji pišu o njegovim problematičnim potezima kojima uporno prelazi granicu svojih zakonskih nadležnosti u pokušaju da stavi pod kontrolu Univerzitet u Novom Sadu.

Bonus video:

00:27

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Svetozar Cvetković pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.