Vujović sa ministrom Crne Gore: Ekološki problemi ne poznaju granice, saradnjom do čistijeg Lima
Ekološki problemi ne poznaju granice, Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

VAŽNO

Vujović sa ministrom Crne Gore: Ekološki problemi ne poznaju granice, saradnjom do čistijeg Lima

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratko Mitrović rekao je da je cilj današnje posete, pored rešavanja problema plutajućeg otpada na Limu, želja da se produbi saradnja u oblasti ekologije

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore prof. Dr Ratko Mitrović dogovorili su danas u Palati Srbija potpisivanje novog Memoranduma o saradnji, kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, među kojima je i rešavanje problema plutajućeg otpada na reci Lim.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

- Ekološki problemi ne poznaju granice i zato je važno da se svi uključimo i da ih zajedno rešavamo, jer zdrava životna sredina je izuzetno važna za budućnost svih naših građana. Danas smo dogovorili naredne korake i kada je reč o rešavanju problema plutajućeg otpada na reci Lim. Ministarstvo na čijem sam čelu, raspisalo je konkurse za postavljanje barijera na toj reci, a formirali smo i zajedničko telo nadležnih ministarstava, i radnu grupu koja će mapirati sve divlje deponije u slivu reke kako bismo krenuli sa njihovim uklanjanjem – rekla je Vujović.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Vujović je dodala da je na sastanku bilo reči i o pojačanim inspekcijskim kontrolama, ali i o izgradnji reciklažnih centara i postrojenja za preradu otpadnih voda. - Ono što je sigurno, jeste da postoji volja za jačanjem bilateralne saradnje, a danas smo dogovorili i konkretne korake – rekla je ministarka. Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratko Mitrović rekao je da je cilj današnje posete, pored rešavanja problema plutajućeg otpada na Limu, želja da se produbi saradnja u oblasti ekologije.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

- Imamo veliki problem sa čvrstim otpadom i došli smo da vidimo kako Srbija rešava taj problem. Srbija će graditi osam reciklažnih centara, i ta iskustva će nam biti korisna – rekao je Mitrović. Na sastanku je bilo reči i o temama poput edukacije građana kako bi se podigla svest o značaju očuvanja zdrave životne sredine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.