OVI ČAČANI SU TIHI HEROJI NACIJE: Svakodnevno ulaze u CRVENU ZONU i pomažu NAJUGROŽENIJIM PACIJENTIMA (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

svaka čast!

OVI ČAČANI SU TIHI HEROJI NACIJE: Svakodnevno ulaze u CRVENU ZONU i pomažu NAJUGROŽENIJIM PACIJENTIMA (FOTO)

vo nije jedini zadatak koji je tokom epidemije stavljen pred ove hrabre ljude, jer neprekidno vrše i dezinfekciju objekata i javnih površina

Objavljeno:

Tokom epidemije korona virusa najopterećenija zdravstvena ustanova u Moravačkom okrugu svakako je Opšta bolnica u Čačku u kojoj su smešteni najteži pacijenti. Većini je kako bi disali potrebna podrška i boce sa kiseonikom, a upravo njih do bolesnika dopremaju pripadnici Civilne zaštite grada Čačka. Oni svakodnevno ulaze u crvenu zonu rizikujući svoje zdravlje i zato se sa pravom uz medicnske radnike, mogu nazvati tihim herojima u ovom teškom vremenu.

„Od početka epidemije angažovani smo na dopremanju boca. Od ranog jutra smo pod punom zaštitnom opremom, jedna boca je teška oko 50 kilograma i dopremaju se zavisno od potrebe nekoliko puta dnevno. U doba epidemije korona virusa svi smo se stavili na raspolaganje pre svega medicinksim radnicima koji su pod velikim pritiskom“, rekao je za RINU Tomislav Nestorović član sektora Civilne zaštite.

Međutim, ovo nije jedini zadatak koji je tokom epidemije stavljen pred ove hrabre ljude, jer neprekidno vrše i dezinfekciju objekata i javnih površina.

"Gde god da je potrebna naša intervenicija brzo reagujemo. Dezinfikovali smo javne ustanove Grada Čačka, vrtiće, Domove zdravlja i mnoga druga preduzeća. Drago nam je da u ovom teškom vremenu koje nas je zadesilo, sa našim doprinosom možemo učiniti da se mnogo drugih sugrađana bolje i sigurnije oseća", rekao je Nestorović.

Pripadnici civilne zaštite Grada Čačka uvek su tu i kad se dešavaju elementarne nepogode, potraga za nestalim osobama, pomoć ugroženima i zato su zaista vredni svake pohvale.

1 / 1 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.