DEJAN JE 24. MARTA PEŠKE KRENUO NA KOSOVO: Planira da napravi milion koraka kako bi bolesni Stevan stao na noge!
Human čovek, Foto: PrintscreenTwitter

bravo

DEJAN JE 24. MARTA PEŠKE KRENUO NA KOSOVO: Planira da napravi milion koraka kako bi bolesni Stevan stao na noge!

Najpre su upalili sveće kod Spomenika srpskim ratnicima

Objavljeno:

Dejana Bogosavljevića iz boljevačkog sela Bačevica, koji je 24. marta, simbolično na dan početka NATO bombardovanja SRJ, krenuo peške od Kelebije do Jarinja u humanitarnu akciju prikupljanja novca za lečenje jedanaestogodišnjeg Stevana Kalinovića u Kraljevu su dočekali učesnici bitke na Košarama.

Najpre su upalili sveće kod Spomenika srpskim ratnicima palim za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine, a potom su posetili mural posvećen sećanju na nastradale heroje sa Košara.

Na muralu dugačkom 25 metara, oslikanom na spoljnom zidu Atletskog stadiona kraj Ibra, kao znak spomena i sećanja, nalaze se likovi tragično nastradalih učesnika bitke na Košarama: Milosava Jovšića i Nedžada Bilalovića iz Kraljeva, Srđana Košanina iz Ušća na Ibru i Ninoslava Vojvodića iz Peći.

Dejan je krenuo peške iz Bačevice zbog jedanaestogodišnjeg Stevana Kalinovića iz boljevačkog sela Osnić. Stevan ima samo jednu želju - da prohoda. Cerebralna paraliza, koju ima od rođenja, ometa ovog veselog i milog dečaka da živi životom prosečnog jedanaestogodišnjaka. Umesto da trči za loptom sa drugarima, Stevan je prinuđen da igru svojih vršnjaka posmatra iz invalidskih kolica.

Međutim, Stevanu i njegovim roditeljima, predaja nije opcija. U želji da prohoda, dečak je dva put bio na intervenciji fibrotomije po Ulzibatu, koju su mu u Ćupriji uradili lekari iz Rusije. Takođe je zbog iste operacije o trošku Ministarstva zdravlja putovao u Istanbul.

- Rezultati intervencija izduživanja mišića i nekoliko rehabilitacija na kojima smo bili su vidljivi, spazma skoro da nema, mnogo lakše savija noge - kaže Stevanova mama Milena.

Ali, da bi se ovaj dečak izborio sa paralizom i napravio prve korake, neophodne su nove intervencije, kontinuirane rehabilitacije i ono što budi najveću nadu - tretmani matičnim ćelijama u inostranstvu.

Nažalost, Stevanovi roditelji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, te mole dobre ljude koji su u mogućnosti da im pomognu u ovoj borbi.

- Borimo se koliko možemo, ali zbog finansija teško uspevamo. Samo tronedeljna rehabilitacija košta 150.000 dinara, intervencija izdužavanja mišića je oko 3.000 evra, a tretman matičnim ćelijama, za koji verujemo da bi Stevanu pomogao da stane na noge, iznosi nama nedostižnih 20.000 evra - dodaje mama Milena.

Pomozimo Stevanu da prohoda

Stevan je uključen i u fond "Budi human". Novčanim sredstvima prikupljenim putem fonda Stevanovi roditelji su do sada plaćali rehabilitacije kojih je tokom godine potrebno nekoliko kako bi ojačao mišićnu muskulaturu.

Možemo im pomoći:

Slanjem SMS-a: Upišimo 111 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišimo human111 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-429498-33

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001242.7

IBAN: RS35160005400001242764

SVIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg "Pejpel" naloga putem linka: PayPal

Sva ova saznanja su podstakla Dejana Bogosavljevića da učini nešto nesvakidašnje ne bi li pomogao malom Stevanu. Ovaj skromni mladić je simbolično na dan početka NATO agresije na našu zemlju, 24 marta krenuo pešice od Kelebije do Jarinja, da bi na taj način podstakao ljude na humanost, nadajući se da će, kako kaže, "milion njegovih koraka" doprineti da Stevan napravi prvi sopstveni siguran korak.

- Pozivam sve ljude dobre volje da podrže moj poduhvat i uključe se u akciju prikupljanja novca za malog Stevana - apeluje Bogosavljević.

Bonus video:

00:23

JA SAM SE VAKCINISAO, VAKCINIŠTE SE I VI Grad Beograd i Vladika Stefan pozivaju sve da se PRIDRUŽE AKCIJI

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.