POVOLJNE VESTI! U Požegi zaravnjena kriva novoobolelih
Foto: EPA-EFE/ JAGADEESH NV

POŽEGA

POVOLJNE VESTI! U Požegi zaravnjena kriva novoobolelih

U Pozegi oko 46 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu, po čemu je taj grad među onima sa najvišim procentom vakcinisanih medicinara u Srbiji.

Objavljeno:

Direktorka Doma zdravlja u Požegi Vera Matović izjavila je danas da je u tom gradu u poslednje dve nedelje epidemiološka kriva zaravnjena, a da se broj novozaraženih korona virusom kreće od 15 do 20 na dnevnom nivou.

Prema njenim rečima, dnevno se obavi 120 pregleda, od kojih 40 prvih, a u ovom talasu oboljeva populacija od 25 do 50 godina.

"Oni su imunološki jači, slika jeste blaža, ali to ne znači da među njima nemamo teške pacijente. Među decom bude vrlo retko, i to među decom od petog do osmog razreda", rekla je doktorka Matović za RTS.

Ona navodi da je u Požegi prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo 5.500 ljudi, a da ih je 4.000 potpuno imunizovano, što je, kako kaže, veoma visok procenat vakcinacije.

Dodaje da je u Pozegi oko 46 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu, po čemu je taj grad među onima sa najvišim procentom vakcinisanih medicinara u Srbiji.

Bonus video:

00:20

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Bule Goncić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.