SLEDI PREOKRET U VREMENU, PROGNOZA SE NIKOME NEĆE DOPASTI: METEOROPATE treba posebno da se paze!
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

RHMZ

SLEDI PREOKRET U VREMENU, PROGNOZA SE NIKOME NEĆE DOPASTI: METEOROPATE treba posebno da se paze!

Duvaće vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, na severu i istoku povremeno jak

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom, a sredinom dana i posle podne i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, na severu i istoku povremeno jak. Najniža temperatura od dva stepena do 12, najviša dnevna od 18 do 21 stepen.U Srbiji će za vikend biti pretežno oblačno i osetno svežije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Prizemni mrazevi očekuju se u nedelju, dok će u ponedeljak ujutro biti uslova i za mraz na dva metra visine. U ponedeljak prestanak padavina uz razvedravanje i porast temperature.

U utorak novo naoblačenje sa kišom sa severa i zapada Srbije koje će se u sredu i četvrtak, uz pad temperature, proširiti i na ostale krajeve, a na visokim planinama će padati sneg.

Biometeorološka situacija je i dalјe nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Oprez se savetuje astmatičarima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Bonus video:

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.