SEDNICA KRIZNOG ŠTABA SUTRA ILI ZA VIKEND? Situacija oko otvaranja UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I BAŠTI je još NEIZVESNA
Svakog dana se prati broj zaraženih i obavljaju konsultacije, Foto: Profimedia

VAŽNO

SEDNICA KRIZNOG ŠTABA SUTRA ILI ZA VIKEND? Situacija oko otvaranja UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I BAŠTI je još NEIZVESNA

Svakog dana se prati broj zaraženih i obavljaju konsultacije

Objavljeno:

Članovi Štaba gotovo svakodnevno imaju konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić i procenjuju trenutnu situaciju, dok se zakazivanje sednice očekuje sutra ili za vikend, saznaje MONDO.

U medijima se pojavila informacija da će kafići ili eventualno bašte ugostiteljskih objekata sutra da budu otvorene, ali prema nezvaničnim izvorima iz Kriznog štaba, šanse za to su sve manje.

Svakog dana se prati broj zaraženih i obavljaju konsultacije. Kao što možemo da vidimo, brojke ne popuštaju.

“Bilo je dogovora oko načina da se ugostiteljski objekti otvore pod odgovarajućim merama. Očekivalo se da će do sada broj zaraženih pasti mnogo više. To se nažalost nije desilo“, kažu za MONDO iz Kriznog štaba.

Ne verujem da će bilo ko iz Kriznog u ovom trenutku da preuzme na sebe odgovornost otvaranja kafića u ovom trenutku, mada će se konačna odluka koja će važiti za narednu nedelju uskoro utvrditi.

“Čeka se da sednica bude zakazana za sutra ili za vikend. Ako se zaključi da bi bašte pod kontrolisanim uslovima bile manji rizik za zarazu nego da sve bude zatvoreno, tako će i biti. Prema ovome što sada vidimo, teško da će to biti slučaj“, kažu nezvanično iz Štaba.

Da podsetimo da su poslednje konsultacije u vezi sa merama održane u utorak. Tada je odlučeno da se mere ne popuštaju, već da ostanu na snazi. Trenutno su zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri, a kao jedino popuštanje mera koje se u perspektivi pominje, jeste da se otvore bašte restorana i kafića.

Prema poslednjim podacima od juče u 15 časova, u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Srbiji ukupno hospitalizovano 7.368 pacijenata od kojih je 290 na respiratoru.

Od poslednjeg izveštaja do juče u 15 časova testirani su uzorci 17.801 osobe od kojih je 5.107 pozitivno. Preminulo je 38 pacijenata.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.