JEZIVO, TRUDNICA (29) U VEOMA TEŠKOM STANJU ZBOG KORONE! Lekari se bore za njen život, ali stanje je TEŠKO
Kovid bolnice, Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC, Ilustracija

VAKCINIŠITE SE!!!

JEZIVO, TRUDNICA (29) U VEOMA TEŠKOM STANJU ZBOG KORONE! Lekari se bore za njen život, ali stanje je TEŠKO

Ona se nalazi na respiratoru

Objavljeno:

U Kliničko bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” bore se za život trudnici (29) oboleloj od korona virusa, javlja RTS.

U KBC "Dr Dragiša Mišović" u ovom trenutku nalazi se 265 pacijenata, među kojima je 25 dece. U jedinicama intezivnog lečenja nalazi se 72 pacijenata, od kojih je 15 intubirano, a među njima je i dvadesetdevetogodišnja trudnica, navodi za RTS načelnik radiologije u toj ustanovi dr Đorđe Lalošević.

Đorđe Lalošević navodi za RTS da je klinička slika pacijenata sada mnogo teža, da mnogo brže dolazi do komplikacija.

"Da li je to britanski ili južnoafrički soj, ja ne mogu da kažem, ali definitivno klinička slika i snimci koje dobijamo skenerom su znatno teži. Zato se treba javiti odmah na početku. Sada postoje neki antivirusni lekovi koji se daju određenog dana u zavisnosti od kliničke slike koji apsolutno puno pomažu pacijentima. Znači, ako mi zakasnimo jedan, dva dana, to onda nažalost može da se završi tragično", objašnjava Lalošević.

Ističe da se među pacijentima na respiratoru nalazi i dvadesetdevetogodišnja trudnica.

"Nažalost trudnica 1992. godište je u prilično teškom stanju, mi naravno nećemo odustati i borimo se i borićemo se maksimalno za nju", navodi Lalošević.

Lalošević je istakao da postoji mogućnost da se koronom zaraze i oni koji su primili obe zone vakcine, ali da je njihova slika puno lakša, i kao primer naveo svog oca od 93 godine, koji je oboleo od kovida posle revakcinacije i leži u bolnici sa kliničkom slikom koja „nije tako loša".

"Postoji mogućnost da se neko razboli i nakon primanja vakcine, ali apsolutno je to slabija klinička slika i na ovaj način molim, ako mogu tako da kažem, ljude da se vakcinišu jer bez četiri, četiri i po miliona ljudi koji su vakcinisani, mi nećemo izaći iz ovog vrzinog kola dugo", apelovao je Lalošević.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.