PRELEPA PORUKA ZA SESTRU IZ KOVID BOLNICE U BATAJNICI: "Zahvaljujem se na vašoj LJUDSKOSTI i BRIŽNOSI..."
Korona virus, Foto: EPA-EFE/ JAGADEESH NV

poruka

PRELEPA PORUKA ZA SESTRU IZ KOVID BOLNICE U BATAJNICI: "Zahvaljujem se na vašoj LJUDSKOSTI i BRIŽNOSI..."

Način na koji se ophodila i brinula o pacijentima, inspirisao je jednu pacijentkinju da joj posveti prelep tekst

Objavljeno:

Ova poruka vredi više od bilo kog materijalnog poklona koji je pacijentkinja iz kovid bolnice u Batajnici mogla da udeli medicinskoj sestri Ivi iz Beograda, jer je njome pokazala koliko je ceni kao čoveka sa svim njenim osobinama i koliko joj je značila u njenim najtežim trenucima dok je bila uz nju.

Zapravo, sestru Ivu je jednoga dana sačekala poruka od pacijentkinje, koja je biranim rečima navela koliko joj je njena pažnja značila.

Puno topline, a u istom i potresno pismo zahvalnosti na Tviteru je podelila Ivina drugarica, koja je u razgovoru za Blic rekla kako je Iva zaposlena kao medicinska sestra u Kliničkom centru Srbije, ali da dežurstva provodi u Kovid bolnici u Batajnici.

Način na koji se ophodila i brinula o pacijentima, inspirisao je jednu pacijentkinju da joj posveti sledeće redove prilikom otpusta iz bolnice:

"Draga sestra Iva, želim da vam se zahvalim na ljudskosti i brižnosti sa kojom ste me čuvali na intezivnoj nezi u kovid bolnici. Zahvaljujući profesionalnosti vaših sestara i vas, kao i nežnosti i podržci, uspela sam da izađem odavde. Samo kada ste vi bili uz mene na smeni, ja sam smela da spavam i da se opustim. Neizmerno hvala.", napisala je ona.

Danas, kada brojevi zaraženih i preminulih od posledice korona virusa skaču, ovakvi gestovi onih koji su iz bitke sa COVID-19 izašli kao pobednici, mogu samo da daju dodatnu snagu i volju medicisnkim radncima da nastave dalje da se bore na prvoj liniji fronta odbrane od pošasti koja je paralisala svet.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.