VLADIMIR VIDA: Pojačanja je kontrola vozača, sve više vozača upravlja vozilima pod dejstvom više narkotika!
Vladimir Vida, Foto: Printscreen/Kurur.tv

šoferi pod narkoticima

VLADIMIR VIDA: Pojačanja je kontrola vozača, sve više vozača upravlja vozilima pod dejstvom više narkotika!

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije za Kurir televiziju je rekao da su to prekršaji na kojima se insistira u kontroli saobraćaja

Objavljeno:

Saobraćajna policija je prošle sedmice imala pune ruke posla. Zbog nasilničke vožnje iz saobraćaja je isključeno 22 vozača, dok je 37 šofera sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije za Kurir televiziju je rekao da su to prekršaji na kojima se insistira u kontroli saobraćaja.

"Od početka godine otkriveno je oko 400 prekršaja nasilničke vožnje i isto toliko vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom narkotika", objasnio je Vida.

Iako je početkom godine pooštrena kontrola u saobraćaju, iz policije kažu da oni već duže vreme koriste uređaj "Drager drug test 5.000" i odvode vozače u adekvatne ustanove.

"Te kontrole su sada intenzivirane i svakako je sve više vozača kontrolisano. U 50 odsto slučajeva pozitivni su na kanabis, oko 10 odsto su amfetamin i kokain, a čak četvrtina upravlja pod dejstvom više narkotika", izjavio je Vida.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.