POGAČAR: Frilenseri danas na sastanku u Vladi Srbije
ilustracija, Foto: Stefan Jokić, Profimedia

sastanak između vlade srbije i frilensera

POGAČAR: Frilenseri danas na sastanku u Vladi Srbije

Miran Pogačar iz Udruženja smatra da je najnoviji predlog Vlade Srbije "suptilan poziv na pregovore", a da se ne razlikuje mnogo od prethodnog koji im je bio ponuđen

Objavljeno:

Predstavnici Udruženja radnika na internetu pozvani su danas na sastanak u Vladi Srbije u vezi sa rešavanjem pitanja naplate poreza za frilensere, rečeno je Tanjugu u tom udruženju.

Miran Pogačar iz Udruženja smatra da je najnoviji predlog Vlade Srbije "suptilan poziv na pregovore", a da se ne razlikuje mnogo od prethodnog koji im je bio ponuđen.

- Najbitnije je da se pregovori nastavljaju, ali čini mi se da se nismo mnogo pomakli, rekao je Pogačar.

Izrazio je očekivanje da će pregovarački tim Udruženja sutra na sastanku sa predstavnicima Vlade doći do rešenja koje bi podrazumevalo otpis potraživanja u prethodnih pet godina, jer je, kaže, odgovornost za nastalu situaciju u najvećoj mogućoj meri na državi.

Kako je rečeno za Tanjug u Ministarstvu finansija, Vlada će predstaviti danas frilenserima novu ponudu na osnovu koje će oko 80 odsto njih biti oslobođeno plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih pet godina.

Takođe, novi predlog predviđa i da država preostalim frilenserima otpiše sve kamate i da ponudi reprogram u trajanju od 10 godina.

Poreska uprava je u oktobru prošle godine pozvala radnike na internetu da sami obračunaju svoja dugovanja tokom prethodnih pet godina ukoliko nisu redovno izmirivali svoje zakonske obaveze prema državi, zbog čega su frilenseri negodovali u više navrata u prethodnom periodu.

Do sada su se predstavnici frilensera nekoliko puta sastajali sa predstavnicima Vlade i Poreske uprave.

Bonus video:

04:50

SRBIJA IMA NOVU ZVEZDU! Zove se Kristijan, ima 24 godine, radi u GRADSKOJ ČISTOĆI, a peva... UBIJA!!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.