MINISTAR RUŽIĆ: Vlada Srbije obezbedila sredstva, imaćemo 30.000 digitalnih učionica do kraja godine!
Ministar Ružić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

obrazovanje u doba korone

MINISTAR RUŽIĆ: Vlada Srbije obezbedila sredstva, imaćemo 30.000 digitalnih učionica do kraja godine!

Konferencija je bila posvećena obrazovanju u doba korone

Objavljeno:

Vlada Srbije je obezbedila sredstva za digitalne učionice i do kraja godine biće ih više od 30.000, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić učestvujući u radu onlajn konferencije Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

Konferencija je bila posvećena obrazovanju u doba korone, a Ružić je predstavljajući kakva je bila situacija u Srbiji naveo da je obezbeđen isti kvalitet obrazovanja za sve đake zahvaljujući pre svega rezultatima postignutim u digitalizaciji pre krize izazvane kovidom.

"Naša je obaveza da dalje razvijamo digitalno obrazovanje i promovišemo nove organizacione, tehnološke i pedagoške pristupe i mogućnosti u obrazovanju", rekao je Ružić i dodao da pažnja treba da bude na tome kako strateški ugraditi digitalne tehnologije u obrazovne prakse.

Prema njegovim rečima, poboljšanje strateškog i regulatornog okvira za razvoj digitalnog obrazovanja, osnaživanje nastavnika u korišćenju digitalnih tehnologija, podsticanje saradnje i razmene dobre prakse, biće među dugoročnim planovima naše zemlje u ovoj oblasti.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.