EKOLOŠKA KATASTROFA NA 10 KM OD CENTRA BEOGRADA: Bačeno na stotine uginulih svinja, LEŠEVI SU ZATRPANI (FOTO)
Leš svinja, Foto: FACEBOOK/EKO-PANČEVAČKI RIT/PRINTSCREEN

katastrofa!

EKOLOŠKA KATASTROFA NA 10 KM OD CENTRA BEOGRADA: Bačeno na stotine uginulih svinja, LEŠEVI SU ZATRPANI (FOTO)

Nadomak Borče nova ekološka katastrofa

Objavljeno: 15:42h

Još jedna ekološka katastrofa preti s leve obale Dunava. Udruženje "Eko-Pančevački rit" prijavilo je nadležnima da je na oko kilometar od Kovilova, a 10 kilometara od prestonice, nedaleko od industrijske farme, istovareno više stotina uginulih svinja.

Inspekcija je izlazila na teren, ali zasada životinjski otpad nije otklonjen, već je prema saznanjima ovog udruženja, vlasniku farme neko dojavio, pa je u međuvremenu, deponija zatrpana zemljom.

Da raste deponija sa uginulim svinjama, članovi "Eko-Pančevačkog rita" obavestili su inspekciju početkom marta. Ipak, prilikom prve posete, prema njihovim rečima, inspektori nisu uspeli da pronađu deponiju, pa su tražili njihovu asistenciju.

- Na oko 3 km od Borče, nepun 1 km od Kovilova, manje od 4 km od Padinske Skele, oko 7 km od Zemuna, blizu 10 km od centra Beograda prijavili su nam građani divlju deponiju uginulih svinja kod farme svinja Vizelj, stoji u obaveštenju ovog udruženja koje je priložilo i fotografije:

Kako se navodi u odgovoru koje je ovo udruženje dobilo posle inspekcijskog nadzora veterinarske inspekcije, navodi se da je zatečeni komunalni otpad, pa da nadležnost mora da bude preneta dalje.

- Inspekcija je obavila nadzor i u široj okolini nisu zatekli leševe svinja. Inspekcija je nadzor ponovila sa licem koje je prijavilo da je firma koja se bavi uzgojem svinja uginule napravila deponiju i tom prilikom zatekla humke zemljišta velike površine kao komunalnog otpada. Postupajući u okviru svoje nadležnosti ova inspekcija je utvrdila da se prijava odnosi na povredu propisa koje nadziru druge inspekcije, navodi se u odgovoru Veterinarske inspekcije Udruženju.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 30.3.2020

(Espreso/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.