ŠIFRA OBUCI SUTRA ČIZME OZNAČAVA KRVAVU PORUKU! Milanović otkriva kada i kako je doneta odluka o NATO agresiji
Bombardovanje, Foto: Printscreen/Youtube

jezivo

ŠIFRA OBUCI SUTRA ČIZME OZNAČAVA KRVAVU PORUKU! Milanović otkriva kada i kako je doneta odluka o NATO agresiji

Milanović otkriva “veliku montažu” zločina nad civilnim stanovništvom u Sarajevu, a čiji scenario je kasnije primenjen u Račku.

Objavljeno:

Odluka o napadu NATO na Saveznu Jugoslaviju doneta je još u maju 1998. godine, planovi su bili spremni tri meseca kasnije, a cilj konferencije u Rambujeu je bio da se obezbedi medijska podrška za agresiju, kaže general Jovan Milanović, srpski obaveštajac koji je otkrio planove za napad i ciljeve koji će biti gađani tokom bombardovanja.

Milanović, nekadašnji obaveštajac Vojske Jugoslavije, najavio je da će grupa bivših obaveštajnih oficira podneti predlog Ministarstvu odbrane da se deklasifikuju obaveštajni podaci poslati vojnim i državnim organima iz jugoslovenskih agentura u svetu devedesetih godina. Naglašava da je sa njih potrebno samo skloniti imena “informatora” zarad bezbednosti tih ljudi.

– Tako bismo dobili najbolju građu za pisanje i razumevanje bliske istorije,a ujedno ćemo moći da bolje spoznamo šta nam se dogodilo i ko je kriv za naše stradanje – rekao je Milanović.

Tvrdi da u državnim arhivama postoje hiljade obaveštajnih dokumenata iz perioda razbijanja Jugoslavije, a naročito iz 1995. i 1999. godine, koji bi na tadašnja dešavanja bacili novo svetlo.

Milanović, pored ostalog, podseća da je odluka da se sprovede NATO udar na SRJ doneta još u maju 1998. na samitu Alijanse u Lisabonu uz “uzdržano protivljenje Grčke, Španije, Portugalije, Francuske, Italije…”

Navodi da je vrhunac njegovog profesionalnog rada bio kada je 1. oktobra 1998. poslao izveštaj iz Brisela sa podacima koje mu je dao francuski obaveštajac Anri Binel o NATO ciljevima na našoj teritoriji. Dodaje da su uz francuskog majora bile još desetine “Binela” iz svih struktura NATO, EU i evropskog vojnog krila koji su dostavljali podatke o predstojećoj agresiji na Jugoslaviju.

Ministarstva spoljnih poslova zemalja NATO, kako Milanović kaže, dobila su zadatak da medijski pokažu svetu neophodnost sprovođenja odluke o bombardovanju, a ministri odbrana, kao sledeća karika u sistemu odlučivanja, imali su zadatak da razrade tok akcije.

Planovi su bili gotovi u avgustu 1998. godine, mesec dana kasnije “opruga agresije” je bila oslobođena.

– Već 3. septembra na sastanku, na koji su pozvane i članice Partnerstva za mir, Amerikanci su prikazali šemu tzv. humanitarne katastrofe na KiM. Na sastanku su tvrdili da se oslanjaju na snimke svojih špijunskih aviona i satelita koji pokazuju da se neprestano sprovode zlodela nad izbeglicama koje se vraćaju kući iz šuma. Tvrdili su da je uništeno više od 26.000 albanskih kuća, pretežno u Metohiji, a da je razoreno 640 albanskih sela – rekao je Milanović.

Da je na KiM u toku “rat protiv civila”, što je bio eufemizam za genocid, kako je naveo, u Briselu su 21. septembra promovisali Nemci.

Dodaje da je dva dana kasnije NATO aktivirao “AktVarn” – prvi od trostepenog neopozivog mehanizma za otpočinjanje agresije na suverenu zemlju.

– Veza iz Brisela prenela mi je 23. marta 1999. godine kroz šifru “obuci sutra čizme” kad tačno počinje agresija – rekao je Milanović.

General navodi kako mnogi misle, pa čak i neki političari koji su inače bili učesnici, da je Rambuje bio prilika da se rat zaustavi. Taj sastanak, međutim, nikad nije imao zadatak da spreči NATO već samo da medijski dobije podršku za agresiju.

General Milanović navodi da je njegova obaveštajna mreža “bila u funkciji” i tokom aprila, sve dok, kako kaže, (Vesli) Klark i (Toni) Bler, uz saglasnost (Havijera) Solane i (Bila) Klintona, nisu izmestili sistem odlučivanja u London. Tako su, kaže, obmanuli sve članice NATO, jer je konsenzus o početku agresije bio odobren u uništenju 25 ciljeva i to u trajanju od 96 sati jer se mislilo da će nakon toga SRJ kapitulirati.

Međutim, dodaje, faza “Apokalipsa” počela je praktično odmah nakon štu su prve bombe pale na našu zemlju – 25. marta.

Masakr na Markalama uvežbavali u Aleksandriji

Milanović otkriva “veliku montažu” zločina nad civilnim stanovništvom u Sarajevu, a čiji scenario je kasnije primenjen u Račku.

– Kolega iz NATO, koji je imao uvid u dokumenta američke vojske o Markalama, preneo mi je dokaze da je ta akcija uvežbavana na američkom poligonu kraj grada Aleksandrija uz učešće oficira Armije BiH. Tamo su napravili kopiju sarajevske pijace i imali “generalne probe” tragedije pre februara 1994. godine – tvrdi Milanović.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.