DRAGAN JE BIO U TEŠKOM STANJU, A SADA JE PODELIO SVE SA SRBIJOM: Čovek je preživeo pravi KORONA PAKAO
Bolnica, Foto: Printscreen/Tanjug/AP

vidite

DRAGAN JE BIO U TEŠKOM STANJU, A SADA JE PODELIO SVE SA SRBIJOM: Čovek je preživeo pravi KORONA PAKAO

Nisam ni pretpostavio da mogu da se razbolim

Objavljeno:

Bolnica se četvrti put vratila u kovid-sistem. Jedan od onih koji su preležali koronu Dragan Čarević podelio je sa gledaocima TV Prva svoje iskustvo i jedan je od mnogih koji je mislio "neće to mene", a posledice oseća i danas.

"U početku nisam mogao da vežem pertle na patikama. Posle tri meseca još uvek osećam umor, malo je bolje, ali nije u potpunosti prošlo. Čulo mirisa mi se vratilo posle mesec i 10 dana", rekao je Čarević.

"Nisam ni pretpostavio da mogu da se razbolim, mislio sam mene će to da zaobiđe, pazim se, nosim masku i nisam mislio da ću da se zarazim. Ne znam kako sam se zarazio. Izgubio sam čulo ukusa i mirisa, imao sam temperaturu 37 sa nešto jedno popodne. Odlazim kod lekara i saznajem da sam pozitivan. Šalju me kući s terapijom. Stanje se, međutim, pogoršava i dobijam obostranu upalu pluća, bolove u grudima, leđima, mišićima, ne mogu da ustanem..."

Dr Dejan Trailov iz KBC Zvezdara se nadovezao i objasnio da je sada starosna slika obolelih malo drugačija nego prošlog puta kada su bili u kovid-sistemu.

"Sada su bolesni od 52,53 godine pa naviše, nema toliko mladih. Prosečna starost onih koji leže u bolnici je 60 godina."

Na pitanje da li su dobili novi lek Bamlanivimab doktor kaže da jesu, ali da ga još nisu dali jer po preporuci proizvođača lek je više za ekstrahospitalne pacijente, odnosno za one koji nisu hospitalizovani i koji neće biti hospitalizovani.

"Nemam iskustva sa lekom, ali u prospektu leka stoji da se daje ka jednokartna intravenska infuzija. Nakon toga se pacijent šalje kući".

Bonus video:

03:04

Doktorka Suzana Rsovac o vakcinaciji dece

(Espreso / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.