ZORAN PAŠALIĆ IZNEO STAV O SITUACIJI ĐORĐA JOKSIMOVIĆA: Samo sud može da donese odluku
Zoran Pašalić, Foto: Beta/Milan Obradović

kaže

ZORAN PAŠALIĆ IZNEO STAV O SITUACIJI ĐORĐA JOKSIMOVIĆA: Samo sud može da donese odluku

Pašalić je apelovao na Joksimovića

Objavljeno:

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da Đorđe Joksimović, čija se deca pet godina nalaze u hraniteljskoj porodici, pravo na roditeljsko staranje može da povrati jedino u postupku pred Osnovnim sudom u Kragujevcu koji je u toku, a na osnovu procene stručnjaka da je došlo do unapređenja roditeljskih sposobnosti.

Pašalić je apelovao na Joksimovića da istraje u sprovođenju plana usluga i mera za porodicu i dete koji je po prvi put potpisao i u čijoj izradi je učestvovao u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Kragujevcu, jer, kako kaže, upravo na osnovu tog plana ima mogućnost da unapredi svoje roditeljske sposobnosti i da svoju decu vrati pod starateljstvo.

Zaštitnik je zatražio od Centra za socijalni rad u Kragujevcu da nastavi da pruža stručnu podršku Joksimoviću u podizanju roditeljskih kompetencija kako bi mu se njegovo troje dece vratilo.

U saopštenju je Zaštitnik podsetio da je 18. januara pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad "Solidarnost" u Kragujevcu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a nakon što su mediji preneli da je Joksimović ispunio sve zahteve koji su od njega traženi, ali da mu deca nisu vraćena.

Zaštitnik navodi da je kragujevački Centar dostavio neophodnu dokumentaciju i da je ocenjeno da su sve preduzete aktivnosti Centra sprovedene u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece.

Kragujevački Centar smatra da roditeljski kapaciteti Joksimovića u ovom trenutku još nisu unapređeni da bi mogao da se adekvatno stara o troje dece i da zadovolji sve njihove zdravstvene, socijalne, obrazovne, emocionalne i razvojne potrebe, navedeno je u saopštenju Zaštitnika.

Takođe, Centar ističe da je Joksimović tom organu starateljstva od 2015. godine do danas podneo tri zahteva za prestanak smeštaja dece u hraniteljskoj porodici, od kojih poslednji 19. januara 2021. godine, kao i dva zahteva da se deca prebace u hraniteljsku porodicu u Kragujevcu.

Bonus video:

01:18

SUĐENJE ZA AUDI SMRTI U NIŠU Beograđanin s lisicama na nogama izjavio da nije kriv?! U sudnici Andrejeva mama i Dejanova deca

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.