PROSVETNA INSPEKCIJA ZATVORILA JOŠ JEDAN BEOGRADSKI VRTIĆ: Gak objasnio o čemu je reč
Ilustracija, Foto: Profimedia

zatvoren vrtić

PROSVETNA INSPEKCIJA ZATVORILA JOŠ JEDAN BEOGRADSKI VRTIĆ: Gak objasnio o čemu je reč

Ovo je već drugi ovakav primer ove godine i ujedno upozorenje vlasnicima privatnih vrtića da se kršenje propisa neće tolerisati – rekao je Gak

Objavljeno:

Prosvetna inspekcija Grada Beograda uručila je danas rešenje o privremenoj zabrani rada izdvojenog odeljenja „Gliša” predškolske ustanove „Kutak” u Borči jer su radili bez verifikacije novog prostora, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Ovaj vrtić od ponedeljka biće zatvoren dok ne ispuni sve uslove koje zakon propisuje, odnosno dok ne dobije verifikaciju Ministarstva prosvete da rad može nastaviti i u novom prostoru. Ovo je već drugi ovakav primer ove godine i ujedno upozorenje vlasnicima privatnih vrtića da se kršenje propisa neće tolerisati – rekao je Gak.

Kako je objasnio, ovo je vrtić koji je 2018. godine dobio dozvolu za rad, ali je u međuvremenu promenio adresu izdvojenog odeljenja, odnosno prebacio vrtić u novi prostor bez potrebne dozvole za nastavak rada.

– Dok vam sve nadležne institucije ne potvrde da je novi prostor bezbedan i adekvatan za vrtić, ne možete primati decu u njega. Propisi su u ovom sektoru vrlo jasni i striktni i moraju se poštovati – poručio je Gak.

U ovu ustanovu upisano je 54 dece. Na listi vrtića u kojima roditelji mogu da koriste subvenciju Grada Beograda u mesečnom iznosu do 22.411,98 dinara u ovom trenutku nalaze se 423 privatna vrtića, u koje ide 21.412 dece.

(Espreso /Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.